Reseptit

Salaatinkastikkeiden klassikko: vinegretti

04.01.2022 Elisa Ojala + Kuva Robert Seger

servings Created with Sketch.
noin 1 litra annosta

Vinegretti on kastikkeiden klassikko. Testaa vinegrettiä vaikkapa rapean sydänsalaatin kaverina tai villiyrttisalaatissa.

Ainekset

4 valkosipulinkynttä

5 dl oliiviöljyä, kylmäpuristettua

3 dl rypsiöljyä

2 dl valkoviinietikkaa

150 g (reilu 1 ¼ dl) sileää dijon-sinappia

½ sitruunan mehu

1 ½ rkl rakuunaa kuivattuna (tai 1 tl saksankirvelin siemenkotia kuivattuna)

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua ainakin tunnin.
3. Siivilöi kastike ja painele pikkukauhalla, jotta saat kaikki maut ja aromit talteen. Sekoita huolellisesti ennen käyttöä.

Vinkki: Tee kastiketta kerralla litra, se säilyy hyvin ja sen maku kehittyy jääkaapissa tai huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa säilytettäessä.

Vastaavia reseptejä

Piparjuurikastike

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton
Alkuruoka

Lue lisää

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus