Reseptit

Ruusukaali-tarte tatin

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Keikauspiirakka tehdään nyt suolaisena versiona ruusukaalista. Pureskeltavuutta ja hienostunutta pähkinäisyyttä tuovat täytteen joukkoon sekoitetut pekaanipähkinät.

Ainekset

1 (400 g) iso lehtitaikinalevy

1 rs (350 g) ruusukaalia

2 valkosipulinkynttä

2 rosmariininoksaa

100 g pekonia

2 rkl öljyä

3 rkl hunajaa

1 rkl balsamicoa

3/4 tl suolaa

1 dl pekaanipähkinöitä

*

Yrtti-tuorejuustotahna:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl hunajaa

1/4 tl suolaa

1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. minttu, basilika, kirveli)

Valmistusohje

1. Ota lehtitaikinalevy pakkauksesta huoneenlämpöön sulamaan 15–30 minuutiksi.
2. Puhdista ruusukaalit ja leikkaa ne puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Suikaloi pekoni.
3. Paista pekonit tilkassa öljyä uunin kestävässä paistinpannussa.
4. Lisää ruusukaalit, valkosipulit ja rosmariinit pannuun. Mausta hunajalla, balsamicolla ja suolalla. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman ruskistuneet.
5. Sekoita joukkoon pekaanipähkinät.
6. Voitele pannun reunoja hieman öljyllä. Levitä täytteen päälle lehtitaikinalevy. Painele taikinan reunat pannun pohjaan. Pistele haarukalla muutama reikä taikinakuoreen.
7. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lehtitaikinakuori on paistunut kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.
8. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kiepauta piiras tarjoilulautaselle täytepuoli ylöspäin.
9. Sekoita yrttituorejuustotahnan ainekset keskenään kulhossa. Tarjoile ruusukaali tarte tatinin kanssa.

Vinkki: Jos haluat piirakasta kasvisversion, korvaa pekoni aurinkokuivatulla tomaatilla.

Viinisuositus:

Peter Lehmann Layers White Blend 2019

Alkon tuotenro: 953007

Valkoviini Australia
14,75 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Metsästäjän riistapiirakka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Alkuruoka

Maa-artisokka-tattigalette

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Mustikka-homejuustopiirakka

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock