viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Rustiikkinen kana-papukeitto
Reseptit

Rustiikkinen kana-papukeitto

04.10.2022 Reseptit Teresa Välimäki Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
3 h 40 min
servings Created with Sketch.
6–8 annosta annosta

Rustiikkinen kana-papukeitto on champagnelaista arkiruokaa. Champagnessa myös kuplia juodaan arkena, joten parita herkulliselle keitolle roseesamppanjaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (175g) hyvää pekonia

3 sipulia

5 valkosipulinkynttä

1 (n. 1 kg) kokonainen broileri

2 laakerinlehteä

3 oksaa timjamia

3 oksaa lehtipersiljaa

1 l kanalientä (vettä tarvittaessa)

suolaa

2 tlk (n. 450g) valkoisia säilykepapuja

4 porkkanaa

200 g lehtikaalia tai savoijinkaalia

2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

*

Tarjoiluun:

maalaisleipää

Valmistusohje

1. Laita suikaloita pekoni ruskistumaan liedelle isoon kannelliseen pataan.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pataan, kun pekoni on ruskistunut ja sen rasva on sulanut. Kuullota sipulit pehmeiksi.
3. Nosta pataan puhdistettu kokonainen broileri, laakerinlehdet ja yrtit. Lisää kanaliemi ja tarvittaessa vettä, jotta broileri peittyy. Lisää 2 tl suolaa ja peitä pata kannella. Kypsennä kanaa 160-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
4. Nosta kypsä broileri sekä yrtinoksat pois padasta. Revi jäähtyneestä broilerista lihat irti.
5. Valuta pavut lävikössä. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää pavut ja porkkanat pataan ja jatka hauduttamista vielä noin tunti.
6. Suikaloi kaali. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kaalisuikaleita pari minuuttia. Kääntele joukkoon broilerin lihat. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
7. Kaada kaali-kanaseos pataan ja sekoita. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
8. Tarjoa kana-papukeitto rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Viinisuositus:

Pascal Doquet Anthocyanes Premier Cru Rosé Champagne Extra-Brut
Ranska, Alko 913726, 56,90 €

Keiton maukas ja juureksinen liemi saa hyvän makuparin roseesamppanjasta, jossa on kypsää omenaisuutta ja hieman kukkaisiakin vivahteita. Viinin kypsä marjaisuus sekä mineraalinen ja kainosti paahteinen aromikkuus sopivat erityisen hyvin kanan ja papujen seuraan. Lehtikaalin, lehtipersiljan ja yrttisen viinin yhdistelmä viimeistelee maukkaan yhdistelmän, jota kuplat korostavat.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Pääruoka

Linssi-perunalaatikko

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tofuwokki

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Selätä arki! Viikon arkiruoka + viini -kombot

23.08.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Arkiruoat kiireeseen – katso helpot reseptit!

24.02.2022 Viinilehden toimitus

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä