Mustikka-karjalanpiirakka

Mustikkapiirakan tutut maut rypyttyvät ruiskuoren sisään. Mustikkakarjis viimeistellään kuusenkerkkäsiirapilla.

1 h
servings 12 kpl annosta

13.02.2017 Resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

12 kpl

40 min + 15 min paistamiseen

*

1 1/2 dl vettä

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

3 1/2 dl ruisjauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

*

Täyte:

2 dl smetanaa

1 dl kermaviiliä

1 muna

2 rkl sokeria

4 dl mustikoita

*

Lisäksi:

kuusenkerkkäsiirappia

Valmistusohje

1. Valmista piirakkataikina sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään. Sekoita, kunnes saat tasaisen taikinan.
2. Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset mustikoita lukuun ottamatta.
3. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli taikinapallot kaulimella ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
4. Rypytä reunat ylös kuin karjalanpiirakoissa, jotta saat noin 1cm korkeat reunat.
5. Levitä mustikoita rypytettyjen pohjien päälle tasaisesti. Levitä mustikoiden  päälle smetanaseosta niin paljon kuin saat mahtumaan.
5. Paista 175-180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
6. Tarjoile jäähtyneenä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla