Yleinen

Ruisnacho-porosalaatti ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Yhdistä poro ja ruisnachot suomihenkisessä salaatissa.

Ainekset

6 annosta

20 min

*

1 l salaatin- ja babypinaatinlehtiä

1 dl kuivattuja kivettömiä taateleita

1 dl puolukoita

2 rkl ruokosokeria

150 g poron kylmäsavurouhetta tai kuutioitua poron kylmäsavupaistia

50 g mustaleimaemmentaljuustoa raastettuna

1 ps (130 g) ruisnachoja

*

Piparjuuridippi:

200 g ranskankermaa

4 rkl öljyä

2 tl dijon-sinappia

3 rkl piparjuuritahnaa

1 rkl pieniä kapriksia

suolaa

sokeria

Valmistusohje

1. Pese salaatin- ja pinaatinlehdet ja pyöräytä salaattilingossa kuivaksi.
2. Viipaloi taatelit. Sekoita puolukoiden joukkoon ruokosokeri.
3. Kokoa laakealle vadille salaatin- ja pinaatinlehtiä, taateleita, sokeroituja puolukoita, pororouhetta ja raastettua mustaleimaa. Asettele ruisnachot vadin reunoille.
4. Valmista dippi. Mittaa ranskankerma, öljy ja sinappi kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tai vatkaa voimakkaasti kierrevatkaimella. Sekoita joukkoon piparjuuritahna ja kaprikset. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
5. Nostele piparjuuridippiä salaatin päälle keoksi.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Caprese uunissa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Kampasimpukka-salaattikupit

time Created with Sketch.
2 h 5 min
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Vuoden ravintola 2020 on inarilainen Aanaar

12.02.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Villiyrttien villit maut

15.06.2017 Kati Pohja + Kuva Sami Piskonen

TOP 5: Salaattiviinit

18.07.2016 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo