viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
rosolli-juustopiiras piparjuurikastikkeella
Reseptit

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

04.01.2022 Teresa Välimäki + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
6-8 annosta

Rustiikkinen rosolli-juustopiiras piparjuurikastikkeella on herkullinen yhdistelmä juustoa, juureksia ja kastikkeen tuomaa hapokkuutta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 iso (200 g) lehtitaikinalevy tai 2 pienempää

*

Juustotäyte:

250 g mascarpone-juustoa

1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

2 rkl omenasosetta

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

150 g gruyerejuustoa raastettuna

*

Juurestäyte:

300 g punajuuria viipaleina

300 g palsternakkaa tai perunaa viipaleina

2 porkkanaa viipaleina

2 punasipulia renkaina

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa tai tummaa siirappia

3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

*

Piparjuurikastike:

1 prk (200 g) ranskankermaa

2 rkl sitruunamehua

2–3 tl piparjuuritahnaa

1 tl hunajaa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota taikina huoneen lämpöön tai jääkaappiin sulamaan hyvissä.
2. Valmista kastike. Sekoita ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin odottamaan.
3. Levitä sulanut taikina leivinpaperille. Kauli taikina hieman isommaksi sekä pituus- että leveyssuuntaan.
4. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi ja omenasose. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
5. Levitä mascarponeseos lehtitaikinalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta.
6. Levitä päälle ohuen ohuet (viipalointiin kannattaa käyttää mandolinia) juures- ja sipuliviipaleet. Valuta pinnalle oliiviöljy ja hunaja tai siirappi. Mausta pinta ripauksella suolaa ja mustapippurilla ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.
7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Jäähdytä hieman, tarjoa raikkaan piparjuurikastikkeen ja rapean salaatin kera.

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
23,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tarte tatin kirsikkatomaateista

time Created with Sketch.
40 + 30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä