viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Risotto ai funghi

26.06.2012 Antti Vahtera

Paista metsäsienet öljyssä ”kuiviksi” ja siirrä sivuun. Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu. Sulata voita ja lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on kuullottunut. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Kiehuta miedolla […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g kuivattuja herkkutatteja (funghi porcini) tai muita tatteja

n.1/2 kg tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita

rypsiöljyä

2 valkosipulin kynttä

merisuolaa

mustapippuria

1 sitruunan mehu

3/4 l kanalientä

50 g voita

1 punasipuli hienoksi silputtuna

250 g risottoriisiä (Arborio, Carnaroli, Vialone)

1 purkki sitruunarahkaa

4 cl kuivaa valkoista vermuttia

100 g tuoretta raastettua parmesaania

Valmistusohje

Paista metsäsienet öljyssä ”kuiviksi” ja siirrä sivuun.

Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu.

Sulata voita ja lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on kuullottunut. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Kiehuta miedolla lämmöllä ja lisää kanalientä, kunnes riisi on al dente-kypsää. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, sitruunarahka ja runsaasti parmesania.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä