Vahteran resepti

Risotto ai funghi

26.06.2012 Antti Vahtera

Paista metsäsienet öljyssä ”kuiviksi” ja siirrä sivuun. Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu. Sulata voita ja lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on kuullottunut. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Kiehuta miedolla […]

Ainekset

50 g kuivattuja herkkutatteja (funghi porcini) tai muita tatteja

n.1/2 kg tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita

rypsiöljyä

2 valkosipulin kynttä

merisuolaa

mustapippuria

1 sitruunan mehu

3/4 l kanalientä

50 g voita

1 punasipuli hienoksi silputtuna

250 g risottoriisiä (Arborio, Carnaroli, Vialone)

1 purkki sitruunarahkaa

4 cl kuivaa valkoista vermuttia

100 g tuoretta raastettua parmesaania

Valmistusohje

Paista metsäsienet öljyssä ”kuiviksi” ja siirrä sivuun.

Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu.

Sulata voita ja lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on kuullottunut. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Kiehuta miedolla lämmöllä ja lisää kanalientä, kunnes riisi on al dente-kypsää. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, sitruunarahka ja runsaasti parmesania.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Lohi-rapukeksit

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kalaruoka
Alkuruoka

Aasialaiset silakkarullat

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Kolme pientä syötävää ja cocktailia pikkujouluihin

25.11.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo

Olutmäskiä syövät sonnit ja Sonnirokki-festarit – maalaisromantiikkaa Padasjoella

24.11.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen

”Punaviiniä purskuttelevat paskiaiset” – eli hyväksikäyttövyyhti yhdysvaltalaisessa The Court of Master Sommeliers -järjestössä

16.11.2020 Ilkka Sirén + kuva Shutterstock