viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Rikkikeitettyä porsaankylkeä grillattuna

26.06.2012 Antti Vahtera

Mittaa veteen suola ja anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Nosta porsaankylkipalat kuumaan liemeen. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, kuori reikäkauhalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Anna kylkipalojen kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarkkaile, ettei liha kypsy liian hajoavaksi. Nosta lihat reikäkauhalla liinan päälle valumaan. Sivele jäähtyneisiin kylkipaloihin marinadia ja grillaa miedolla lämmöllä kauttaaltaan rapeiksi. Sivele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg luullista, lihaisaa porsaankylkeä

5 l vettä

250 g suolaa

Marinadi

3 kpl punasipulia

3 kpl keltasipulia

2 kpl punaista paprikaa

1 dl oliiviöljyä

5 rkl tomaattipyreetä

5 kpl säilöttyjä purkkitomaatteja

1 dl valkoista balsamicoa

5 rkl fariinisokeria

5 rkl siirappia

5 rkl kidesokeria

1 punainen chili silputtuna

2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 dl Coca-Colaa

4 rkl Dijon-sinappia

muutamia tippa tabascoa

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Mittaa veteen suola ja anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Nosta porsaankylkipalat kuumaan liemeen. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, kuori reikäkauhalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Anna kylkipalojen kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarkkaile, ettei liha kypsy liian hajoavaksi. Nosta lihat reikäkauhalla liinan päälle valumaan.

Sivele jäähtyneisiin kylkipaloihin marinadia ja grillaa miedolla lämmöllä kauttaaltaan rapeiksi. Sivele lihoille marinadia grillauksen aikana ja myös sen jälkeen. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi ja herkuttele sormin, muista välittämättä.

Marinadi

Kuori sipulit ja poista halkaistuista paprikoista siemenet. Pilko sipulit ja paprikat noin 2 cm:n paloiksi. Savusta sipuleita ja paprikoita savustuspussissa tai -pöntössä 15 minuuttia. Kuumenna laakeassa padassa oliiviöljy ja kumoa öljyyn kaikki ainekset. Kuullota hetki sekoittaen, laske lämpöä ja peitä pata kannella. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Kaada kastike tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä kastikkeen saadaksesi siitä täysin tasaisen.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä