viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Rikkikeitettyä porsaankylkeä grillattuna

26.06.2012 Antti Vahtera

Mittaa veteen suola ja anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Nosta porsaankylkipalat kuumaan liemeen. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, kuori reikäkauhalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Anna kylkipalojen kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarkkaile, ettei liha kypsy liian hajoavaksi. Nosta lihat reikäkauhalla liinan päälle valumaan. Sivele jäähtyneisiin kylkipaloihin marinadia ja grillaa miedolla lämmöllä kauttaaltaan rapeiksi. Sivele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg luullista, lihaisaa porsaankylkeä

5 l vettä

250 g suolaa

Marinadi

3 kpl punasipulia

3 kpl keltasipulia

2 kpl punaista paprikaa

1 dl oliiviöljyä

5 rkl tomaattipyreetä

5 kpl säilöttyjä purkkitomaatteja

1 dl valkoista balsamicoa

5 rkl fariinisokeria

5 rkl siirappia

5 rkl kidesokeria

1 punainen chili silputtuna

2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 dl Coca-Colaa

4 rkl Dijon-sinappia

muutamia tippa tabascoa

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Mittaa veteen suola ja anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Nosta porsaankylkipalat kuumaan liemeen. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, kuori reikäkauhalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Anna kylkipalojen kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarkkaile, ettei liha kypsy liian hajoavaksi. Nosta lihat reikäkauhalla liinan päälle valumaan.

Sivele jäähtyneisiin kylkipaloihin marinadia ja grillaa miedolla lämmöllä kauttaaltaan rapeiksi. Sivele lihoille marinadia grillauksen aikana ja myös sen jälkeen. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi ja herkuttele sormin, muista välittämättä.

Marinadi

Kuori sipulit ja poista halkaistuista paprikoista siemenet. Pilko sipulit ja paprikat noin 2 cm:n paloiksi. Savusta sipuleita ja paprikoita savustuspussissa tai -pöntössä 15 minuuttia. Kuumenna laakeassa padassa oliiviöljy ja kumoa öljyyn kaikki ainekset. Kuullota hetki sekoittaen, laske lämpöä ja peitä pata kannella. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Kaada kastike tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä kastikkeen saadaksesi siitä täysin tasaisen.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartar muikunmädillä

time Created with Sketch.
30 min
Alkuruoka

Karitsarillette

time Created with Sketch.
4 h
Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta

Lue lisää

Karvainen vahvistus Viinilehden Vuoden viinien tuomaristoon

01.04.2025 Teksti ja kuvat Viinilehden toimitus

Lisää viiniä ruokakauppoihin?

30.03.2025 Teksti Samuli Pasanen

Valle de Uco – Argentiinan omaleimaiset vuoristoviinit

28.03.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä