Reseptit

Riistakäristyspata

01.02.2021 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Puikulamuusi on ainoa oikea kaveri riistakäristyksen kanssa. Tee muusista sametin pehmeää ja höystä se reilusti voilla. Puolukat ja pikkelöity punasipuli antavat annoksella mukavan kirpeän puraisun.

Ainekset

25 g kuivattuja (1 l tuoreita) suppilovahveroita

vettä

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

50 g voita 600–700 g hirvi- tai riistakäristyslihaa

1 1/2 tl suolaa

2 tl katajanmarjoja

1/2 tl mustapippuria

2 tl sinappia

2 dl olutta

n. 2 dl vettä tai lihalientä

Valmistusohje

1. Laita sienet likoamaan haaleaan veteen. Tai puhdista ja paista tuoreet sienet voissa.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla pienessä määrässä voita pehmeäksi ja siirrä pataan.
3. Lisää voita pannulle ja ruskista kohmeinen käristysliha parissa erässä kauniin ruskeaksi. Laita liha pataan, lisää mausteet, nesteet ja valutetut sienet (tai paistetut tuoreet sienet).
4. Anna ruoan hautua hiljalleen, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vanha maailma:

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2019

Alkon tuotenro: 456437

Punaviini Ranska
14,89 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Uusi maailma:

Las Niñas Amante Syrah Mourvèdre 2018

Alkon tuotenro: 420797

Punaviini Chile
18,15 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

3 x loistava riistaviini

20.10.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus