viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Ricottagnocchit, valkosipulissa paistettu hauki ja ruohosipulikastike

26.12.2020 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + lautanen saijahalko.com

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Rapeaksi paistettu hauki, ruohosipulikastike ja itsetehdyt gnocchit, täydellinen pääruoka viikonlopun ruokalistalle!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g haukifileetä ruodottomana

voita

2 valkosipulinkynttä viipaleina

noin ½ tl suolaa

*

Gnocchit:

150 g ricotta-juustoa

40 g parmesaania raastettuna

2 keltuaista

noin 1 dl (60 g) vehnäjauhoja

1/2 sitruunan kuori raastettuna

1/2 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

*

Ruohosipulikastike:

3 dl kermaa

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

suolaa

Valmistusohje

1. Aloita gnocchien valmistuksesta. Sekoita gnocchiainekset keskenään käsin kulhossa. Anna taikinan asettua puolisen tuntia.
2. Valmista seuraavaksi kastike. Laita kerma kattilaan, keitä ja haihduta noin 1/3 osa nesteestä pois. Lisää ruohosipulisilppu ja mausta suolalla.
3. Pyörittele tekeytynyt gnocchimassa pieniksi palloiksi. Jos sinulla on höyryuuni, laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle ja höyrytä gnoccheja 10 minuuttia. Tai kypsennä gnocchit bambuhöyrystimellä tai pienessä tilkassa vettä kattilassa liedellä.
4. Anna gnocchien hieman jäähtyä kypsentämisen jälkeen. Siirrä ne sitten paistinpannulle ja paista hetki voissa. Kaada lopuksi kastike pannulle ja sekoittele hetki.
5. Leikkaa haukifileet annospaloiksi. Paista kalat voissa valkosipulien kanssa pannulla rapeiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa hauki gnocchien kanssa.

Viinisuositus:

Pieropan La Rocca 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
31,50 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä