Reseptit

Retiisi-mansikkagazpacho

31.05.2021 Reseptit Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Mansikkainen kylmä gazpachokeitto tarjotaan bordeaux’laisen kuohuviinin kanssa. Keitto on erinomainen keittiöntervehdys tai alkuruoka.

Ainekset

3 dl retiisejä paloina

3 dl mansikoita paloina

1/4 punasipuli

1 rkl tummaa balsamicoa

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

pari tippaa tabascoa

mustapippuria

*

Pippuriranskankerma:

1 dl ranskankermaa

1 tl mustapippuria

pari tippaa sitruunamehua

1/4 tl suolaa

*

Pinnalle:

oliiviöljyä

cayennepippuria

syötäviä kukkia

mansikoita

Valmistusohje

1.Putsaa retiisit ja mansikat. kuori punasipuli. Laita kaikki gazpachon ainekset kylmänä tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Laita keitto jääkaappiin ja tarjoile jääkylmänä.
2. Sekoita pippuriranskankerman ainekset keskenään.
3. Tarjoile mansikkagazpacho ranskankerman kanssa, valuta keiton päälle oliiviöljyä, ripottele cayennepippuria ja koristele kukilla ja mansikoilla.

Viinisuositus

Louis Vallon Crémant de Bordeaux Rose Brut

Alkon tuotenro: 910757

Kuohuviini Ranska
13,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Mansikka-mascarponecroissant

time Created with Sketch.
25 min
Alkuruoka

Maa-artisokka-gazpacho

time Created with Sketch.
2 h 20 min
Maidoton Keitto
Jälkiruoka

Lue lisää

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock