Yleinen

Rapukääretorttu

22.04.2019 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
12 annosta

Kesäjuhlien suloisin voileipäkakku on kääräisty rullalle. Nauti unkarilaisen furmint-valkoviinin kanssa.

Ainekset

12 annosta

munaton

45 min + vetäytyminen 8 h

*

500 g katka- tai jokirapuja

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

1 tl piparjuuritahnaa

1 prk (200 g) ranskankermaa

1 sitruuna

1 tl suolaa

(mustapippuria)

*

Torttupohja:

15 viipaletta paahtoleipää

1 1/2 dl kalalientä

*

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl maitoa (tai kermaa)

1/2 tl suolaa

sitruunankuorta raastettuna

*

Koristeluun:

katkarapuja, kirjolohenmätiä, versoja tai ituja, syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Hienonna ravut ja ruohosipuli. Raasta sitruunasta kuori (ota talteen, käytä kuorrutukseen) ja purista mehu.
2. Mausta ranskankerma sitruunamehulla. Lisää joukkoon ravut, ruohosipuli ja piparjuuritahna. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Levitä tuorekelmua pöydälle. Asettele leipäviipaleet (3 x 5 viipaletta) limittäin, aavistuksen päällekkäin kelmulle.
4. Kostuta leipälevy jäähtyneellä kalaliemellä. Kauli leipälevyä hieman tasaisemmaksi, jotta rullaaminen on helpompaa.
5. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kakku kelmun avulla. Käännä saumapuoli alas. Kiristä torttu tiiviiksi paketiksi kelmun avulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
6. Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto maidolla. Sekoita sileäksi, lisää tarvittaessa maitoa. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
7. Levitä kuorrute rapukääretorttu pintaan.
8. Koristele torttu katkaravuilla, mädillä, yrteillä, versoilla ja kukilla kesäiseksi.

Viinisuositus

Mád Furmint 2013

Alkon tuotenro: 593287

Valkoviini Tokaji
16,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Alkuruoka

Sushikakku eli voileipäkakku japanilaisittain

time Created with Sketch.
1 +4-12 tekeytymiseen h
Munaton Kalaruoka
Jälkiruoka

Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

time Created with Sketch.
5 h
Leivonnainen

Lue lisää

Voileipäkakku on juhlien klassikko – 4 x moderni voileipäkakku

24.05.2021 Viinilehden toimitus

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä