Yleinen

Rapukääretorttu

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
12 annosta

Kesäjuhlien suloisin voileipäkakku on kääräisty rullalle. Nauti unkarilaisen furmint-valkoviinin kanssa.

Ainekset

12 annosta

munaton

45 min + vetäytyminen 8 h

*

500 g katka- tai jokirapuja

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

1 tl piparjuuritahnaa

1 prk (200 g) ranskankermaa

1 sitruuna

1 tl suolaa

(mustapippuria)

*

Torttupohja:

15 viipaletta paahtoleipää

1 1/2 dl kalalientä

*

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl maitoa (tai kermaa)

1/2 tl suolaa

sitruunankuorta raastettuna

*

Koristeluun:

katkarapuja, kirjolohenmätiä, versoja tai ituja, syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Hienonna ravut ja ruohosipuli. Raasta sitruunasta kuori (ota talteen, käytä kuorrutukseen) ja purista mehu.
2. Mausta ranskankerma sitruunamehulla. Lisää joukkoon ravut, ruohosipuli ja piparjuuritahna. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Levitä tuorekelmua pöydälle. Asettele leipäviipaleet (3 x 5 viipaletta) limittäin, aavistuksen päällekkäin kelmulle.
4. Kostuta leipälevy jäähtyneellä kalaliemellä. Kauli leipälevyä hieman tasaisemmaksi, jotta rullaaminen on helpompaa.
5. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kakku kelmun avulla. Käännä saumapuoli alas. Kiristä torttu tiiviiksi paketiksi kelmun avulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
6. Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto maidolla. Sekoita sileäksi, lisää tarvittaessa maitoa. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
7. Levitä kuorrute rapukääretorttu pintaan.
8. Koristele torttu katkaravuilla, mädillä, yrteillä, versoilla ja kukilla kesäiseksi.

Viinisuositus

Mád Furmint 2015, Alko 593287, 17,58 €

”Viinin mineraalisuus ankkuroituu tyylikkäästi ruoan makuihin. Viinin hedelmäiset vivahteet ja eloisa hapokkuus keventävät rapukääretortun täytettä, tuoden yhdistelmään raikkautta. Viinin kehittyneemmät aromit löytävät kaverin mädistä. Vivahteikas viini täydentää merellisen annoksen makumaailmaa monin tavoin. Herkkä ja tyylikäs yhdistelmä.”

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Raparperi-vaniljatartaletti

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen
Alkuruoka

Helppo voileipäkakku

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Jälkiruoka