kiinalaiset kevätsipuliletut

Rapeat kiinalaiset kevätsipuliletut

Rapeat kevätsipuliletut maistuvat kesäterassilla. Kiinalaisesta keittiöstä lainattu resepti venyttää raikkaasti kesälettujen käsitettä.

45 min
servings 6 annosta

31.05.2025 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

2 ½ dl kiehuvaa vettä

seesamiöljyä

3 dl kevätsipulia hienonnettuna (tai sekoitus kiinalaista ruohosipulia aasialaisista kaupoista)

rypsiöljyä paistamiseen

*

Dippikastike:

1 rkl sokeria

3 rkl mustaa riisiviinietikkaa

3 rkl soijaa

pala tuoretta chiliä ja/tai inkivääriä

Valmistusohje

  1. Tee ensin taikina. Siivilöi jauhot ison kulhon pohjalle, lisää suola. Kaada kiehuvaa vettä jauhojen keskelle tilkka kerrallaan ja sekoita syömäpuikoilla voimakkaasti, kunnes seos alkaa taikinoitua. Varo kuumaa taikinaa, kun joudut loppuvaiheessa käyttämään käsiä. Vaivaa, kunnes taikina on elastista ja silkkisen pehmeää, 5–6 minuuttia. Kelmuta taikina ja nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Tee dippikastike. Mittaa sokeri, etikka ja soija purkkiin, sulje kannella ja ravista. Mausta vinegretti hienonnetulla tuoreella chilillä ja/tai raastetulla tuoreella inkiväärillä.
  3. Rullaa taikina patukaksi ja leikkaa se kuuteen osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne jauhotetulla pöydällä ohuiksi (2 mm) letuiksi.
  4. Sivele lettujen pinnat seesamiöljyllä. Rullaa letut tiukoiksi sikareiksi ja kieputa ne itsensä ympärille kuin etanan kotilo. Kauli uudelleen letuiksi.
  5. Sivele letut uudelleen seesamiöljyllä ja ripottele niiden päälle reilusti kevätsipulia. Rullaa letut jälleen sikareiksi, kieputa ne itsensä ympärille ja kauli noin 3 mm paksuiksi letuiksi. Painele rikkoutuneet kohdat sormin kiinni.
  6. Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla. Nosta letut yksi kerrallaan pannulle ja paista niihin molemmin puolin rohkea ja rapea paistopinta, 1–2 minuuttia per puoli.
  7. Leikkaa letut pizzahyrrällä tai terävällä veitsellä neljään tai kuuteen osaan. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Vinkki:

Löydät mustaa riisiviinietikkaa eli chinkiang-etikkaa aasialaisista kaupoista.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla