Reseptit

Rapeaksi paistettu silli ja hernemajoneesi

04.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
3-4 h 30 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Rapea paistopinta on mukava kontrasti pehmeälle sillille. Tarjoa rapeaksi paistettu silli höyryävänä hernemajoneesin ja sitruunalohkojen kanssa.

Ainekset

4 sillifileetä (kevytsuolattua)

1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl panko-korppujauhoja

1 tl raastettua sitruunakuorta

1/2 tl pippuria

2 munaa

4 rkl voi-öljyseosta

*

Hernemajoneesi:

1 ps (200 g) pakasteherneitä

1 dl majoneesia

1 tl Dijon-sinappia

1 valkosipulinkynsi (pieni)

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä runsaassa kylmässä vedessä 3–4 tuntia. Kuivaa silli ja leikkaa fileet kolmeksi palaksi.
2. Tee hernemajoneesi sillien liotessa. Kuumenna jäisiä herneitä mikrossa täydellä teholla 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Jauha herneet hienoksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muut hernemajoneesin aineet.
4. Mittaa molemmat jauhot pienille lautasille, mausta korppujauhot raastetulla sitruunankuorella ja pippurilla. Riko munat kolmannelle lautaselle ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
5. Kääntele sillipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa.
6. Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista sillipalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa heti majoneesin kanssa.

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

Alkon tuotenro: 544037

Kuohuviini Itävalta
17,89 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019

Alkon tuotenro: 591767

Kuohuviini Uusi-Seelanti
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Sillimousse ja perunaletut

time Created with Sketch.
3 h
Kalaruoka
Alkuruoka

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Näkkäri ja matjessilli

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka

Lue lisää

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus