viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Rapea kana ja pinaatti-pähkinäsalaatti

22.03.2017 Resepti: Suvi Rüster + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva: Sami Repo

Pankojauhoilla kuorrutetut broilerit ja keväinen pähkinäsalaatti tuovat ruokapöytään tuulahduksen Aasiasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton

*

300 g broilerin sisäfileetä

3/4 tl suolaa

1/2 tl cayennepippuria

*

Leivitykseen:

1 muna

1-2 dl pankojauhoja

*

Paistamiseen:

5 dl rypsiöljyä

*

Srirachamajoneesi:

1 keltuainen

3 tl srirachakastiketta ripaus suolaa ja sokeria

1 dl rypsiöljyä

ripaus suolaa ja sokeria

*

Pinaatti-pähkinäsalaatti:

noin 1 l pinaatinlehtiä ja -versoja

1/2 kurkku 1 dl hienonnettua korianteria 1 dl suolapähkinöitä

1 kevätsipuli

1 dl hienonnettua korianteria

1 dl suolapähkinöitä

*

Inkiväärikastike:

1 rkl raastettua inkivääriä

3 rkl rypsiöljyä

1 rkl limetinmehua

2 tl seesaminsiemenöljyä

1 tl kalakastiketta

Valmistusohje

1. Mausta broilerin sisäfileet suolalla ja cayennepippurilla.
2. Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Pyöräytä kana-sisäfileet kananmunassa ja sen jälkeen pankojauhoissa.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Mittaa öljyn lämpötila digitaalisella paistolämpömittarilla. Kun öljyn lämpötila on +175, nosta kolmasosa broilereista öljyn joukkoon kypsymään. Kypsennä noin 4 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Paista näin loputkin broilerit.
4. Sekoita kulhossa keltuainen ja srirachakastike. Valuta joukkoon öljyä ohuena nauhana ja vatkaa koko ajan voimakkaasti tai sekoita sauvasekoittimella. Mausta majoneesi ripauksella suolaa ja sokeria.
5. Huuhtele pinaatinlehdet ja versot tarvittaessa ja kuivaa. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Rouhi suolapähkinöitä hieman pienemmiksi.
6. Sekoita inkiväärikastikkeen ainekset isossa kulhossa.
7. Lisää kulhoon pinaatit  ja versot, kurkkuviipaleet, kevätsipuli ja korianteri. Heiluttele kulhoa niin, että kastike ja salaatti sekoittuvat kunnolla.
8. Kaada salaatti tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolapähkinöitä. Nosta salaatin joukkoon paistettuja, rapeita broilerinfileitä. Tarjoile srirachamajoneesi erikseen broilerien dippikastikkeena.

Viinisuositus

Castellblanc Cava Dry

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Katalonia
12,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

5 x viime hetken pääsiäisviini

04.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä