viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Rapea kana ja pinaatti-pähkinäsalaatti

22.03.2017 Resepti: Suvi Rüster + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva: Sami Repo

Pankojauhoilla kuorrutetut broilerit ja keväinen pähkinäsalaatti tuovat ruokapöytään tuulahduksen Aasiasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton

*

300 g broilerin sisäfileetä

3/4 tl suolaa

1/2 tl cayennepippuria

*

Leivitykseen:

1 muna

1-2 dl pankojauhoja

*

Paistamiseen:

5 dl rypsiöljyä

*

Srirachamajoneesi:

1 keltuainen

3 tl srirachakastiketta ripaus suolaa ja sokeria

1 dl rypsiöljyä

ripaus suolaa ja sokeria

*

Pinaatti-pähkinäsalaatti:

noin 1 l pinaatinlehtiä ja -versoja

1/2 kurkku 1 dl hienonnettua korianteria 1 dl suolapähkinöitä

1 kevätsipuli

1 dl hienonnettua korianteria

1 dl suolapähkinöitä

*

Inkiväärikastike:

1 rkl raastettua inkivääriä

3 rkl rypsiöljyä

1 rkl limetinmehua

2 tl seesaminsiemenöljyä

1 tl kalakastiketta

Valmistusohje

1. Mausta broilerin sisäfileet suolalla ja cayennepippurilla.
2. Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Pyöräytä kana-sisäfileet kananmunassa ja sen jälkeen pankojauhoissa.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Mittaa öljyn lämpötila digitaalisella paistolämpömittarilla. Kun öljyn lämpötila on +175, nosta kolmasosa broilereista öljyn joukkoon kypsymään. Kypsennä noin 4 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Paista näin loputkin broilerit.
4. Sekoita kulhossa keltuainen ja srirachakastike. Valuta joukkoon öljyä ohuena nauhana ja vatkaa koko ajan voimakkaasti tai sekoita sauvasekoittimella. Mausta majoneesi ripauksella suolaa ja sokeria.
5. Huuhtele pinaatinlehdet ja versot tarvittaessa ja kuivaa. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Rouhi suolapähkinöitä hieman pienemmiksi.
6. Sekoita inkiväärikastikkeen ainekset isossa kulhossa.
7. Lisää kulhoon pinaatit  ja versot, kurkkuviipaleet, kevätsipuli ja korianteri. Heiluttele kulhoa niin, että kastike ja salaatti sekoittuvat kunnolla.
8. Kaada salaatti tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolapähkinöitä. Nosta salaatin joukkoon paistettuja, rapeita broilerinfileitä. Tarjoile srirachamajoneesi erikseen broilerien dippikastikkeena.

Viinisuositus

Castellblanc Cava Seco

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Katalonia
11,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Feta-pinjansiemenpannuleipä ja tomaatti-rucolasalaatti

time Created with Sketch.
30 + kohoaminen min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kirkas perunasalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Rustiikkinen kana-papukeitto

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen parhaat: huippuviini ja karitsankyljykset

Kaupallinen yhteistyö

04.04.2022 Viinilehden toimitus

Klassikkoa klassikolle: pääsiäisen paras lammasresepti ja punaviini

Kaupallinen yhteistyö

04.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä