Yleinen

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
3–4 annosta

Kokeile raikasta raparperia pähkinäisten vuohenjuustopalleroiden pariksi salaattiin.

Ainekset

3-4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

*

2 vartta (250 g) raparperia

1 rkl sokeria

1 rkl voita

1/2 dl hasselpähkinärouhetta

150 g pehmeää vuohenjuustoa

1 pkt (70 g) salaattiversoseosta

1 pkt (70-80 g) baby-pinaattia

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl hunajaa

*

Lisäksi:

balsamicosiirappia

raparperin kuorisuikaleita

Valmistusohje

1. Kuori raparperit ja leikkaa sormen mittaisiksi. Kuumenna sokeria pannulla, kunnes väri on kultainen. Lisää voi ja raparperi. Paista pari minuuttia, kunnes raparperit hieman pehmenevät mutta ovat vielä rapeita. Poista pannulta ja anna jäähtyä.
2. Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kaada rouhe lautaselle ja anna jäähtyä. Ota vuohenjuustosta kahdella lusikalla nokareita (10–12 kpl) ja kierittele rouheessa.
3. Nostele salaattiversot ja pinaatti sekaisin kulhossa. Mausta öljystä, viinietikasta ja hunajasta sekoitetulla kastikkeella.
4. Jaa salaattiseos tarjoilulautasille. Nosta päälle raparperit ja juustopalleroita. Valuta pintaan balsamicosiirappia. Koristele halutessasi raparperi-kuorisuikerolla. Tarjoa raparperisalaatti heti.

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Caprese uunissa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Raparperi-basilika-millefeuille

time Created with Sketch.
2 h 45 min
Munaton Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus

Satokauden parhaat raparperireseptit

05.05.2020 Viinilehden toimitus

Brebiou on pehmeä ranskatar

25.09.2018 Antti Uusitalo + Kuva Sami Piskonen