viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

17.02.2017 Elisa Johansson + Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
3–4 annosta

Kokeile raikasta raparperia pähkinäisten vuohenjuustopalleroiden pariksi salaattiin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3-4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

*

2 vartta (250 g) raparperia

1 rkl sokeria

1 rkl voita

1/2 dl hasselpähkinärouhetta

150 g pehmeää vuohenjuustoa

1 pkt (70 g) salaattiversoseosta

1 pkt (70-80 g) baby-pinaattia

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl hunajaa

*

Lisäksi:

balsamicosiirappia

raparperin kuorisuikaleita

Valmistusohje

1. Kuori raparperit ja leikkaa sormen mittaisiksi. Kuumenna sokeria pannulla, kunnes väri on kultainen. Lisää voi ja raparperi. Paista pari minuuttia, kunnes raparperit hieman pehmenevät mutta ovat vielä rapeita. Poista pannulta ja anna jäähtyä.
2. Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kaada rouhe lautaselle ja anna jäähtyä. Ota vuohenjuustosta kahdella lusikalla nokareita (10–12 kpl) ja kierittele rouheessa.
3. Nostele salaattiversot ja pinaatti sekaisin kulhossa. Mausta öljystä, viinietikasta ja hunajasta sekoitetulla kastikkeella.
4. Jaa salaattiseos tarjoilulautasille. Nosta päälle raparperit ja juustopalleroita. Valuta pintaan balsamicosiirappia. Koristele halutessasi raparperi-kuorisuikerolla. Tarjoa raparperisalaatti heti.

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä