viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Helppo raparperi-vaniljatartaletti
Yleinen

Raparperi-vaniljatartaletti

24.05.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
8-10 annosta

Makea ranskalainen raparperi-vaniljatartaletti valmistuu puutarhan sadosta. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja koota juuri ennen tarjoilua.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa

tai:

4 dl vehnäjauhoja

125 g pehmeää voita

1 dl tomusokeria

1 keltuainen

*

Vaniljakiisseli:

1/2 dl sokeria

3 keltuaista

2 rkl maizenaa

4 dl kermamaitoa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl voita

*

Pinnalle:

300 g raparperia

1 dl punaviiniä

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sulata valmistaikina. Jos teet taikinan itse, paloittele voi monitoimikoneen kulhoon ja lisää joukkoon jauhot, sokeri ja keltuainen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Peitä irtopohjaisen piirasvuoan pohja leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja pakastimeen noin 1/2 tunniksi.
2. Mittaa kiisseliainekset vaniljasokeria ja voita lukuun ottamatta (pinnoitettuun) kattilaan. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Keitä hiljalleen 2 minuuttia.
3. Nosta kattila liedeltä, lisää voi ja vaniljasokeri. Jäähdytä kastike kylmäksi vesihauteessa välillä sekoittaen.
4. Kuori raparperi tarvittaessa. Paloittele varret.
5. Mittaa sokeri ja punaviini kattilaan. Lisää raparperi ja hauduta paloja, kunnes ne pehmenevät hieman. Ota raparperit liemestä. Keitä liemi siirappimaiseksi. Anna liemen poreilla ja haihtua voimakkaasti noin 20 minuuttia. Lisää vaniljasokeri siirappiin.
6. Pistele piirakkapohja haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on vaaleanruskea. Irrota pohja jäähtyneenä ja nosta tarjoiluvadille.
7. Levitä vaniljakiisseli torttupohjan päälle. Lisää pinnalle raparperipalat ja valuta päälle punaviinisiirappia.

Viinisuositus

Borgo Maragliano La Caliera Moscato d'Asti 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
8,79 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä