Reseptit

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

01.06.2021 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kevään ensimmäiset raparperit ovat usein hentoja ja hieman punertavia. Niistä syntyy kaunis ja herkkä jälkiruoka. Annoksen viimeistelee vaaleanpunainen ruby-suklaa.

Ainekset

1 varsi raparperia

2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 sitruuna (kuori)

½ vaniljatanko

1 rosmariinin oksa

*

Rosmariini-tuorejuusto:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl raparperilientä (kokoon keitettyä)

1 kuivattu rosmariininoksa hienonnettuna

*

Koristeluun:

ruby-suklaata

orvokkeja

Valmistusohje

1.Kuori raparperi ja paloittele noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta vesi, sokeri, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan vaniljatangon siemenet kattilassa.
3. Lisää raparperit kuumaan liemeen ja nosta kattila pois liedeltä. Peitä kattila kelmulla ja anna raparperien hautua 15 minuuttia.
4. Nosta raparperit liemestä pois. Säästä liemi. Ota 1 desilitra lientä sivuun erilliseen astiaan.
5. Lisää kattilaan jääneeseen raparperiliemeen rosmariininoksa ja keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on 1 dl lientä.
6. Nosta rosmariinioksa liemestä ja siirrä se leivinpaperin päälle pellille. Kuivaa rosmariinia 80-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Sekoita rosmariini-tuorejuuston ainekset keskenään. Käytä tähän kokoonkeitetty, jäähtynyt raparperiliemi.
8. Valuta lautaselle tilkka raparperilientä erillisestä astiasta ja laita sen päälle nokare rosmariini-tuorejuustoa. Nosta tuorejuuston päälle haudutettua raparperia, raasta ruby-suklaata ja koristele kukilla.

Viinisuositus

Banfi Rosa Regale Brachetto d’Acqui Dolce 2019

Alkon tuotenro: 909531

Kuohuviini Italia
11,98 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sitruuna-timjamibroileri ja sinappinen perunasalaatti

time Created with Sketch.
12 h 50 min
Gluteeniton Kanaruoka
Alkuruoka

Papu-vuohenjuustosalaatti ja paahdettu sitruunavinegretti

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Ihana, hapokas raparperi – katso herkulliset raparperireseptit!

17.05.2021 Viinilehden toimitus

Terassikauden raikkain drinkki on inkiväärinen valkkaritonic

27.04.2021 Viinilehden toimitus

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock