Raparperi, sitrus ja ruby-suklaa

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

Kesän ensimmäiset raparperit ovat usein hentoja ja hieman punertavia. Niistä syntyy kaunis ja herkkä jälkiruoka. Annoksen viimeistelee vaaleanpunainen ruby-suklaa.

1 h 20 min
servings 4 annosta

01.06.2021 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 varsi raparperia

2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 sitruuna (kuori)

½ vaniljatanko

1 rosmariinin oksa

*

Rosmariini-tuorejuusto:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl raparperilientä (kokoon keitettyä)

1 kuivattu rosmariininoksa hienonnettuna

*

Koristeluun:

ruby-suklaata

orvokkeja

Valmistusohje

1.Kuori raparperi ja paloittele noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta vesi, sokeri, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan vaniljatangon siemenet kattilassa.
3. Lisää raparperit kuumaan liemeen ja nosta kattila pois liedeltä. Peitä kattila kelmulla ja anna raparperien hautua 15 minuuttia.
4. Nosta raparperit liemestä pois. Säästä liemi. Ota 1 desilitra lientä sivuun erilliseen astiaan.
5. Lisää kattilaan jääneeseen raparperiliemeen rosmariininoksa ja keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on 1 dl lientä.
6. Nosta rosmariinioksa liemestä ja siirrä se leivinpaperin päälle pellille. Kuivaa rosmariinia 80-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Sekoita rosmariini-tuorejuuston ainekset keskenään. Käytä tähän kokoonkeitetty, jäähtynyt raparperiliemi.
8. Valuta lautaselle tilkka raparperilientä erillisestä astiasta ja laita sen päälle nokare rosmariini-tuorejuustoa. Nosta tuorejuuston päälle haudutettua raparperia, raasta ruby-suklaata ja koristele kukilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla