Yleinen

Raparperi-lohileivät

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Raparperi sopii myös suolaisiin herkkuihin. Kokeile raparperi-lohileipiä ja uuden maailman kuohuviiniä.

Ainekset

4 ANNOSTA, 30 MIN

*

4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää

400 g lohifileetä

1 tl suolaa

mustapippuria

*

Raparperit:

2-3 ohutta raparperin vartta

2 tl inkivääriä raastettuna

2 tl limen kuorta raastettuna

1 rkl fariinisokeria

1 rkl öljyä

1 rkl voita

1 rkl limemehua

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

  1. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
  2. Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
  3. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
  4. Paahda leipäviipaleet.
  5. Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.

Viinisuositukset

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2017

591767, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
Saint Clair Family Estate
Sauvignon Blanc
14,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Waimea Sauvignon Blanc 2018

559917, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Nelson / Uusi-Seelanti
Waimea
Sauvignon Blanc
14,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Munaton Kanaruoka
Jälkiruoka

Raparperi-vaniljatartaletti

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

Hitaasti syntyy hyvää leipää

17.02.2017 Elisa Johansson Kuvat: Ville Palonen

TOP 3: Parhaat viinit kansallisruoka ruisleivälle

24.01.2017 Antti Rinta-Huumo + kuva Sami Piskonen