Yleinen

Raparperi-lohileivät

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Raparperi sopii myös suolaisiin herkkuihin. Kokeile raparperi-lohileipiä ja uuden maailman kuohuviiniä.

Ainekset

4 ANNOSTA, 30 MIN

*

4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää

400 g lohifileetä

1 tl suolaa

mustapippuria

*

Raparperit:

2-3 ohutta raparperin vartta

2 tl inkivääriä raastettuna

2 tl limen kuorta raastettuna

1 rkl fariinisokeria

1 rkl öljyä

1 rkl voita

1 rkl limemehua

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

  1. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
  2. Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
  3. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
  4. Paahda leipäviipaleet.
  5. Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.

Viinisuositukset

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2017

Alkon tuotenro: 591767

Kuohuviini Uusi-Seelanti
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Waimea Sauvignon Blanc 2018

Alkon tuotenro: 559917

Valkoviini Uusi-Seelanti
14,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Portugalilainen leipäkeitto

time Created with Sketch.
40 min
Maidoton Keitto
Pikkusyötävä

Violetit rösticocktailit

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Munaton Kanaruoka

Vastaavia artikkeleita

Parhaat viinit kansallisruoka ruisleivälle

05.12.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

Hitaasti syntyy hyvää leipää

17.02.2017 Elisa Johansson Kuvat: Ville Palonen