viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Helppo raparperi-lohileipä
Yleinen

Raparperi-lohileivät

27.05.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Raparperi sopii myös suolaisiin herkkuihin. Kokeile raparperi-lohileipiä ja uuden maailman kuohuviiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 ANNOSTA, 30 MIN

*

4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää

400 g lohifileetä

1 tl suolaa

mustapippuria

*

Raparperit:

2-3 ohutta raparperin vartta

2 tl inkivääriä raastettuna

2 tl limen kuorta raastettuna

1 rkl fariinisokeria

1 rkl öljyä

1 rkl voita

1 rkl limemehua

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

  1. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
  2. Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
  3. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
  4. Paahda leipäviipaleet.
  5. Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.

Viinisuositukset

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Uusi-Seelanti
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Waimea Sauvignon Blanc 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
14,89 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

5 x Kööpenhaminan smörrebrödit

17.04.2023 Annukka Oksanen + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä