Reseptit

Raparperi-basilika-millefeuille

time Created with Sketch.
2 h 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Millefeuille, tuhatlehtinen jälkiruoka, tarjoillaan haudutetun raparperin ja sitruuna-jugurttivaahdon kera.

Ainekset

2 levyä voitaikinaa (pakaste)

1 rkl hunajaa

1 rkl kuumaa vettä

basilikaa

*

Haudutettu raparperi:

2 (isoa) vartta raparperia

1 dl hillosokeria

2 rkl sokeria

1 sitruuna (mehu)

*

Sitruuna-jogurttivaahto:

1 dl turkkilaista jogurttia

1 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 sitruuna (kuori)

Valmistusohje

1.Kuori raparperit. Leikkaa toinen varsista pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan hillosokerin kanssa, keitä hilloksi. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa myös toinen raparperi pieniksi paloiksi. Raasta sitruunasta kuori, tarvitset sen jogurttivaahtoon ja purista mehu. Sekoita raparperipalat sitruunamehun ja sokerin kanssa. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Kuumenna sitruunan maustamat raparperit nopeasti kattilassa.  Anna jäähtyä.
4. Valmista jogurttivaahto. Valuta jogurttia suodatinpussissa pari tuntia.
5. Vaahdota kerma ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi, mausta sitruunan kuoriraasteella. Sekoita sitruuna-kermavaahto jogurtin kanssa. Säilytä jääkaapissa.
6. Kauli sulaneet voitaikinalevyt hyvin ohueksi. Sekoita hunaja ja vesi. Sivele hunajavesi pullasudilla voitaikinan pintaan.
7. Paista taikinalevyt 200-asteisessa uunissa rapeaksi.
8. Paloittele kypsät taikinalevyt pienemmiksi. Kokoa lehikäiset taikinalevyistä ja täytteistä lisäämällä kerrosten väliin sitruunajogurttivaahtoa, raparpereja ja tuoretta basilikaa.

Viinisuositus:

Ruinart Champagne Brut

Alkon tuotenro: 577177

Samppanja Ranska
64,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Munaton
Jälkiruoka
Pääruoka

Friteerattu made ja survotut herneet

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus

Satokauden parhaat raparperireseptit

05.05.2020 Viinilehden toimitus