Purjoperunasosekeitto

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 isoa jauhoista perunaa (esimerkiksi rosamunda)

1,5 litraa vahvaa kasvislientä

2 purjoa

2 dl kermaa

2 dl rasvatonta maitoa

voita

suolaa

valkopippuria myllystä

loraus valkoviiniä

leipäkuutioita

Valmistusohje

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla