viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Purjoperunasosekeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 isoa jauhoista perunaa (esimerkiksi rosamunda)

1,5 litraa vahvaa kasvislientä

2 purjoa

2 dl kermaa

2 dl rasvatonta maitoa

voita

suolaa

valkopippuria myllystä

loraus valkoviiniä

leipäkuutioita

Valmistusohje

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä