Reseptit

Puolukka-vuohenjuustoleipäset

01.10.2019 Elisa Johansson + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

servings Created with Sketch.
4 annosta

Rosmariinilla maustetusta puolukkahillosta ja vuohenjuustosta syntyvät täydelliset leipäset syysillan iloksi. Nautitaan hyvässä seurassa roseekuohuviinin kera.

Ainekset

5 dl (300 g) puolukoita

1 ¼ dl (100 g) hillo-marmeladisokeria

1 oksa rosmariinia

(1–2 rkl vettä)

10 palaa patonkia

1 (150 g) vuohenjuustoa, esim. Juustoportti

mustapippuria

rosmariininlehtiä

Valmistusohje

1. Laita kattilaan puolukat, hillo-marmeladisokeri, rosmariininoksa ja tarvittaessa tilkka vettä. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Survo puolukoita hieman ja poista rosmariini. Poista vaahto hillon pinnasta ja tölkitä.
3. Leikkaa vuohenjuustotanko kymmeneksi viipaleeksi. Levitä patonkipaloille puolukkahilloa, päälle juustoviipale ja rouhaisut mustapippuria.
4. Paista patonkeja 220-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes juusto saa hieman väriä.
5. Koristele halutessasi rosmariinilla.

Vinkki: Puolukkahillo säilyy jääkaapissa parikin kuukautta ja maistuu myös liharuokien kaverina.

Viinisuositus

La Noria Organic Rosé Brut

Alkon tuotenro: 549787

Kuohuviini Ranska
7,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel ja vihersalaatti

time Created with Sketch.
55 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka
Alkuruoka

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Salaatti

Lue lisää

Paukku puolukkaa vai lasi punaviiniä?

09.03.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Brebiou on pehmeä ranskatar

25.09.2018 Antti Uusitalo + Kuva Sami Piskonen

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen