Reseptit

Puolen tunnin riistakeitto

04.11.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Urbaani kotikokki oikaisee ja valmistaa syksyisen riistakeiton kaupan valmiista juuressoseesta ja porosulatejuustosta.

Ainekset

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

4 dl vettä

½ lihaliemikuutio

1 pkt (500 g) juuressosetta (esim. Pirkka)

½ pkt (125 g) savuporosulatejuustoa

*

Päälle:

2 palaa ruisleipää

50 g kylmäsavuporoleikkelettä

persiljasilppua

Valmistusohje

1.Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, sipulit ja juuressose. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Keiton kiehuessa leikkaa ruisleipä- ja poroviipaleet pienemmiksi. Hienonna persilja. Paahda ruisleivät kuumalla, kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Lisää lopussa poroleikkeleet ja anna myös niiden rapeutua.
4. Lisää sulatejuusto pieninä paloina keittoon. Anna sulaa.
5. Soseuta keitto vielä halutessasi sauvasekoittimella.
6. Tarjoa sosekeitto ruisleipäpalojen, poroleikkeleen ja persiljasilpun kanssa.

Viinisuositus:

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2018

Alkon tuotenro: 466647

Punaviini Chile
9,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Riistapihvit ja yrttivoi

time Created with Sketch.
45 min
Liharuoka
Pääruoka

Metsästäjän riistapiirakka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

Vuoden ravintola 2020 on inarilainen Aanaar

12.02.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen