Porokeitto on syksyn nopein riistakeitto

Puolen tunnin riistakeitto

Urbaani kotikokki oikaisee ja valmistaa syksyisen riistakeiton kaupan valmiista juuressoseesta ja porosulatejuustosta.

25 min
servings 4 annosta

04.11.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

4 dl vettä

½ lihaliemikuutio

1 pkt (500 g) juuressosetta (esim. Pirkka)

½ pkt (125 g) savuporosulatejuustoa

*

Päälle:

2 palaa ruisleipää

50 g kylmäsavuporoleikkelettä

persiljasilppua

Valmistusohje

1.Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, sipulit ja juuressose. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Keiton kiehuessa leikkaa ruisleipä- ja poroviipaleet pienemmiksi. Hienonna persilja. Paahda ruisleivät kuumalla, kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Lisää lopussa poroleikkeleet ja anna myös niiden rapeutua.
4. Lisää sulatejuusto pieninä paloina keittoon. Anna sulaa.
5. Soseuta keitto vielä halutessasi sauvasekoittimella.
6. Tarjoa sosekeitto ruisleipäpalojen, poroleikkeleen ja persiljasilpun kanssa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla