Reseptit

Puolen tunnin riistakeitto

04.11.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Urbaani kotikokki oikaisee ja valmistaa syksyisen riistakeiton kaupan valmiista juuressoseesta ja porosulatejuustosta.

Ainekset

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

4 dl vettä

½ lihaliemikuutio

1 pkt (500 g) juuressosetta (esim. Pirkka)

½ pkt (125 g) savuporosulatejuustoa

*

Päälle:

2 palaa ruisleipää

50 g kylmäsavuporoleikkelettä

persiljasilppua

Valmistusohje

1.Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, sipulit ja juuressose. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Keiton kiehuessa leikkaa ruisleipä- ja poroviipaleet pienemmiksi. Hienonna persilja. Paahda ruisleivät kuumalla, kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Lisää lopussa poroleikkeleet ja anna myös niiden rapeutua.
4. Lisää sulatejuusto pieninä paloina keittoon. Anna sulaa.
5. Soseuta keitto vielä halutessasi sauvasekoittimella.
6. Tarjoa sosekeitto ruisleipäpalojen, poroleikkeleen ja persiljasilpun kanssa.

Viinisuositus:

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2018

Alkon tuotenro: 466647

Punaviini Chile
9,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Helppo palloperunasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-smetana

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto

Vastaavia artikkeleita

Arjen pelastajat: yhden astian pastat ja pikaraviolit

25.02.2021 Viinilehden toimitus

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Veneton Valpolicellaa helppoon herkutteluun

Kaupallinen yhteistyö

30.11.2020 Viinilehden toimitus