Yleinen

Puolen tunnin omenapiiras

03.09.2017 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Valmistaikina pelastaa, kun makean nälkä yllättää. Viiden raaka-aineen omenapiiras sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin.

Ainekset

6-8 annosta

30 min

*

1 kg (kotimaisia) omenoita

50 g voita

1 dl fariinisokeria

1 dl pekaanipähkinöitä

1 pkt valmista murotaikinaa (pakaste)

*

Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä

1-2 rkl (vaahtera)siirappia

Valmistusohje

1. Pese ja lohko omenat.
2. Sulata voi paistinpannulla, lisää pannuun sokeri ja hieman rouhitut pähkinät sekä omenalohkot.
3. Paista omenoita pannulla viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
4. Omenoiden paistuessa kauli sulanut murotaikina ohuemmaksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä siitä ohuita suikaleita.
5. Kaada omenaseos uuni- tai piirakkavuokaan. Asettele taikinasuikaleet ristikoksi omenoiden päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes piiras on kauniin värinen.
7. Tarjoa lämpimänä jäätelön ja siirapin kera.

Viinisuositus

NES Passito di Pantelleria 2015

Alkon tuotenro: 564324

Valkoviini Italia
15,21 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Kreikkalaiset karitsavartaat, paahdettu munakoiso ja jogurtti-tahinikastike

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Maa-artisokka-gazpacho

time Created with Sketch.
2 h 20 min
Maidoton Keitto

Vastaavia artikkeleita

Ei mikään roskakala – särjen syöminen on ekoteko!

11.05.2021 Teksti ja kuvat Ville Palonen, resepti Elisa Johansson + ruokakuva Laura Riihelä

Etämyyntikeskustelua naapurissa – Kanne Vivinoa vastaan hylättiin Ruotsissa

11.05.2021 Viinilehden toimitus

Jaakko Heinimäki: Simuus ei ole sitruunasta kiinni

10.05.2021 Jaakko Heinimäki