viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Punaviinipäärynöitä ja Gorgonzolaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori päärynät. Leikkaa ne kuudeksi lohkoksi ja poista siemenet. Pane päärynät punaviinin kanssa kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät ovat kauniin punaisia. Nosta päärynät reikäkauhalla vadille. Mittaa toiseen kattilaan sokeri ja anna paahtua kauniin ruskeaksi. Kaada päälle punaviini ja anna kiehua, kunnes kolmannes liemestä on haihtunut. Siirrä päärynät takaisin kattilaan mutta älä keitä niitä, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2–3 kpl päärynää

6 dl punaviiniä

1 dl sokeria

150 g Gorgonzolaa tai Aura-juustoa

Valmistusohje

Kuori päärynät. Leikkaa ne kuudeksi lohkoksi ja poista siemenet. Pane päärynät punaviinin kanssa kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät ovat kauniin punaisia. Nosta päärynät reikäkauhalla vadille.

Mittaa toiseen kattilaan sokeri ja anna paahtua kauniin ruskeaksi. Kaada päälle punaviini ja anna kiehua, kunnes kolmannes liemestä on haihtunut. Siirrä päärynät takaisin kattilaan mutta älä keitä niitä, vaan pyörittele vain liemessä. Leikkaa juustoviipaleita lautasille ja nostele päälle päärynöitä ja punaviinikastiketta.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinimatka Amerikkaan: Yhdysvaltojen viinialueet ja -rypäleet

05.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä