Punaviinibrownie

Jos perinteinen brownie tuntuu tylsältä, kokeile punaviinillä ja jouluna glögimausteilla virkistettyä versiota. Paista brownie taivaallisen tahmeaksi tai kypsemmäksi, jos olet kuivemman kakkusen ystävä.

14.12.2017 Sanna Kekäläinen + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

12 palaa

30 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1,5 h

*

1 1/2 dl punaviiniä tai punaviiniglögiä (jos käytät glögiä, jätä sokeri pois)

2 rkl sokeria

1 1/2 dl kuivattuja karpaloita

150 g voita

200 g tummaa suklaata

3 isoa munaa

3 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 dl saksanpähkinöitä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Laita viini, sokeri ja karpalot kattilaan. Lämmitä lähes kiehumispisteeseen.
2. Nosta kattila pois liedeltä. Anna karpaloiden marinoitua ja jäähtyä noin 5 minuuttia.
3. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi 20×20 cm kokoiseen uunivuokaan.
4. Sulata voi. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
5. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi.
6. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja pähkinärouhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää seos munavaahtoon.
7. Sekoita joukkoon suklaasula ja karpalo-viiniseos.
8. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä tahmeaa.
9. Anna brownien jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta brownie vielä jääkaappiin noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista paloiksi.

Vinkki: Jos brownieta jää yli, hyödynnä loput schwartzwaldin suklaamousseen.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla