viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Punajuurta ja jogurttia
Reseptit

Punajuurta ja jogurttia

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
5 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Punajuuret, jogurtti ja pikkelöidyt roseepippurit ovat herkullinen lisuke illallispöytään. Valmista kaveriksi esimerkiksi porsaankyljyksiä ja polentaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (500 g) kypsennettyjä punajuuria

3 dl kreikkalaista jogurttia

pikkelöityä roseepippuria

oliiviöljyä

*

Pikkelöity roseepippuri:

n. 20 g kokonaisia roseepippureita

¼ dl etikkaa

½ dl sokeria

¾ dl vettä

Valmistusohje

1. Tee ensin pikkelöity roseepippuri. Kiehauta pieni kasarillinen vettä ja keitä roseepippureita vedessä minuutin ajan. Siivilöi ja laita purkkiin.
2. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kasariin, kiehauta ja keitä kunnes sokeri liukenee veteen. Kaada roseepippureiden päälle.
3. Kokoa annos. Leikkaa punajuuret lohkoiksi. Levitä jogurtti tarjoiluvadille ja asettele punajuurilohkot jogurtin päälle. Viimeistele pikkelöidyllä roseepippurilla ja muutamalla tipalla oliiviöljyä.

Viinisuositus

Yalumba Eden Valley Viognier 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini South Australia
24,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Punajuuri-pestopasta

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä