Reseptit

Punajuuri-sinihomejuustopiiras

Mausta tinkimättä. Valmistaikina pelastaa, kun stressi iskee. Punajuurista ja sinihomejuustosta syntyy herkullinen piiras, joka maistuu viinilasillisen kanssa.

Ainekset

1 piiras, 6–8 annosta

munaton, kasvis

10 min + 25 min paistamiseen

*

1 pkt ruis-perunataikinaa, pakaste (esim.Sunnuntai)

1 prk (150 g) ranskankermaa

1 ps (150 g) sinihomejuustomurua (Aura)

4–5 punajuurta keitettynä

*

Koristeluun:

1 rkl balsamicoa

1 tl dijonsinappia

1/2 ruukkua basilikaa

6–8 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
2. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohuemmaksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan.
3. Sekoita ranskankerma ja noin puolet sinihomejuustomurusta. Leikkaa keitetyt punajuuret viipaleiksi.
4. Levitä ranskankermaseosta taikinalle. Levitä päälle punajuuriviipaleet ja loput rankankermasta. Ripottele pintaan myös loput sinihomejuustosta.
5. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
6. Sekoita balsamico ja sinappi.
7. Koristele piiras basilikanlehdillä, hieman murskatuilla saksanpähkinöillä ja balsamicokastikkeella. Nauti haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Arkiviinisuositus

Yellowglen Pink Dry

529077, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Australia
Yellowglen Vineyards
Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz
9,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä