Reseptit

Punajuuri-halloumtabboulleh ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Punajuuret paistuvat pannulla pikana, kun raastat ne karkeaksi. Tabboulleh maistuu ihanalta, jopa paremmalta, seuraavana päivänä.

Ainekset

2 dl kasvislientä

2 dl bulguria

1/2 sitruunanmehu

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl minttua hienonnettuna

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

2 rkl kapriksia

500 g punajuuria

(100 g pekonia)

2 rkl öljyä

2 rkl balsamicoa

1 rkl hunajaa

1 tl kuminaa

1/2 tl suolaa

200 g halloum-juustoa

*

Piparjuurikastike

1 1/2 dl paksua maustamatonta jogurttia

2 rkl raastettua piparjuurta

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

hummusta (esim. Baba Foods)

pitaleipää

Valmistusohje

1. Kiehauta kasvisliemi. Mittaa joukkoon bulgurit ja anna turvota noin 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan puristettu mehu, hienonnetut yrtit ja kaprikset.
3. Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Kuutioi pekoni. (Jos et halua käyttää pekonia, korvaa se aurinkokuivatulla tomaatilla.)
4. Kuumenna isolla paistinpannulla öljy. Lisää pekonikuutiot. Paista muutama minuutti, kunnes pekonit ovat hieman ruskistuneet.
5. Lisää punajuuriraaste. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.
6. Mausta balsamicolla, hunajalla, kuminalla ja suolalla. Paista vielä muutama minuutti, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.
7. Sekoita punajuuriseos bulgurin joukkoon. Kaada seos tarjoiluvadille.
8. Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
9. Kuutioi halloumjuusto. Paista juustopalat kauniin ruskeaksi tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla. Lisää juustot punajuuritabboullehin joukkoon. Tarjoile salaatin kanssa piparjuurikastiketta ja paahdettua pitaleipää.

Vinkki! Tabboulleh maistuu ihanalta, jopa paremmalta seuraavana päivänä. Paista kuitenkin halloumit salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Viinisuositus

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2018

007142, Alkon tuotesivu
Roseeviini / Central Valley / Chile
Miguel Torres
Cabernet Sauvignon
10,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Paahdetut punajuuret, fenkolikastike, suppilovahverot ja villiriisi

time Created with Sketch.
9 h
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen