Reseptit

Punajuuri-carpaccio

Punajuuri-carpaccio on kasvisversio yleensä lihasta valmistetusta alkuruosta. Hieno syksyinen raaka-aine ansaitsee aitiopaikan lautasella.

Ainekset

4 pikkuannosta

gluteeniton, kasvis

25 min

*

4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua

3 rkl tattarisuurimoita keitettynä

1 tl öljyä

2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna

4 tl ruohosipulia hienonnettuna

4 tl puolukoita

ripaus (Guèranden) merisuolaa

*

Rakuunamajoneesi: 


1 muna


2 1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl viinietikkaa


1 rkl rakuunaa hienonnettuna

2 tl sinappia


ripaus suolaa

ripaus mustapippuria


*

Koristeluun:

Viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes mahjoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.

Viinisuositus

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

520977, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / WO Western Cape / Etelä-Afrikka
Cave de Pongrácz
Chardonnay, Pinot Noir
16,19 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Punajuuren vieno makeus ja puolukan aromikkuus täydentyvät tyylikkäästi viinissä maistuvan punaisten marjojen aromien kautta. Majoneesin ja juuston suolainen vivahde tuo esiin viinin kypsää marjaisuutta. Roseekuohuvan kuplat viimeistelevät yhdistelmän korostaen annoksen hienoja makuja. Herkullista!

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

TOP 5: Magnumit kesäjuhliin

12.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Shutterstock

Liity porukkaamme, haemme uutta työntekijää

11.06.2019 Elisa