Yleinen

Punajuuri-carpaccio

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

Punajuuri-carpaccio on kasvisversio yleensä lihasta valmistetusta alkuruosta. Hieno syksyinen raaka-aine ansaitsee aitiopaikan lautasella.

Ainekset

4 pikkuannosta

gluteeniton, kasvis

25 min

*

4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua

3 rkl tattarisuurimoita keitettynä

1 tl öljyä

2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna

4 tl ruohosipulia hienonnettuna

4 tl puolukoita

ripaus (Guèranden) merisuolaa

*

Rakuunamajoneesi: 


1 muna


2 1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl viinietikkaa


1 rkl rakuunaa hienonnettuna

2 tl sinappia


ripaus suolaa

ripaus mustapippuria


*

Koristeluun:

Viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes mahjoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.

Viinisuositus

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

Alkon tuotenro: 520977

Kuohuviini Etelä-Afrikka
16,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton
Pääruoka

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel ja vihersalaatti

time Created with Sketch.
55 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Punakaalia, ruusua & mesijuurta

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus