Yleinen

Punajuuri-carpaccio

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

Punajuuri-carpaccio on kasvisversio yleensä lihasta valmistetusta alkuruosta. Hieno syksyinen raaka-aine ansaitsee aitiopaikan lautasella.

Ainekset

4 pikkuannosta

gluteeniton, kasvis

25 min

*

4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua

3 rkl tattarisuurimoita keitettynä

1 tl öljyä

2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna

4 tl ruohosipulia hienonnettuna

4 tl puolukoita

ripaus (Guèranden) merisuolaa

*

Rakuunamajoneesi: 


1 muna


2 1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl viinietikkaa


1 rkl rakuunaa hienonnettuna

2 tl sinappia


ripaus suolaa

ripaus mustapippuria


*

Koristeluun:

Viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes mahjoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.

Viinisuositus

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

Alkon tuotenro: 520977

Kuohuviini Etelä-Afrikka
16,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Alkuruoka

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Kesäkaali-halloumipihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

8 x jouluviini ja vinkit joulupöydän viinivalintoihin

10.12.2021 Viinilehden toimitus