viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Portugalilainen leipäkeitto on edullista ja maukasta
Reseptit

Portugalilainen leipäkeitto

05.03.2020 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Portugalilainen leipäkeitto on simppeliä ja edullista penninvenytysruokaa. Sopan pääosassa ovat hyvä leipä ja runsas valkosipulin käyttö.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Liemi:

2 litraa kana-, kasvis- tai kalalientä (tai vettä)

6 valkosipulinkynttä

½ ruukkua korianteria

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

*

Yrttiseos:

6 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori raastettuna

1 ruukku korianteria

2–3 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

*

Uppomunat:

4 munaa

2 l vettä

1,4 dl etikkaa

suolaa

*

Tarjoiluun:

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

4 viipaletta vaaleaa juurileipää (eilistä)

mustapippuria

Valmistusohje

1.Valmista liemi. Laita käyttämäsi neste kattilaan. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella rikki. Laita valkosipulit ja korianterin oksat varsineen liemeen. Lisää oliiviöljy ja pieni ripaus suolaa. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna porista hiljaa.
2. Tee keiton yrttiseos. Laita 6 kuorittua valkosipulinkynttä, sitruunan kuoriraaste, varsineen silputtu korianteri ja 2 rkl oliiviöljyä tehosekoittimeen. Soseuta karkeaksi tahnaksi, lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Mausta suolalla.
3. Valmista uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja ripaus suolaa kattilaan. Lämmitä lähes kiehuvaksi. Riko muna kahvikuppiin. Pyöräytä kattilan veteen kierre ja kaada muna varovasti veteen. Tee samoin lopuille munille. Kypsennä 2–3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liinalle valumaan.
4. Kuori ja leikkaa 2 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä pannussa. Ruskista leipäviipaleet pannussa, käännä leivät ja lisää pannulle myös valkosipuliviipaleet. Paista, kunnes valkosipuli juuri ja juuri ruskistuu. Nosta leivät ja valkosipulit talteen.
5. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa. Siivilöi liemi.
6. Tarjoile leipäkeitto. Laita laakean keittolautasen pohjalle pari ruokalusikallista yrttitahnaa. Nosta lautaselle paahdettu leipäviipale ja sen päälle uppomuna. Kaada lautaselle noin 3 dl kuumaa lientä. Rouhi päälle mustapippuria ja koristele paahdetuilla valkosipuliviipaleilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Leipäkeitto on uppomunan kanssa tarjoiltuna illallisen upea väliruoka tai talvibrunssin aloitus.

Viinisuositus

Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
17,39 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä

Lue lisää

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Kevään vehreimmät viinit – tutustu trendikkääseen vinho verdeen

09.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä