viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Porsaankyljykset
Reseptit

Porsaankyljykset ja oliivipaistinliemi

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
valmistus 1 h + marinoituminen 4 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Porsaankyljykset saavat makumaailmansa oliivien säilöntäliemestä, oliiveista ja valkoviinistä. Mehevät kyljykset ovat illallisen päätähti.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 porsaan luullista kyljystä

suolaa

mustapippuria

1 dl oliivien säilöntälientä

2 rkl oliiviöljyä

1 vihreä paprika

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

2 kourallista vihreitä oliiveja

2 rkl oliiviöljyä

salvian lehtiä

n. 3 dl kuivaa valkoviiniä

tuoretta tilliä

1 sitruuna

Valmistusohje

1. Leikkaa porsaankyljyksistä mahdollinen kamara pois, jätä kuitenkin rasva paikoilleen. Leikkaa kyljystä ympäröivään rasvaan 1 cm välein viillot lihaan saakka, jotta pihvi ei kipristy paiston aikana.
2. Suolaa ja pippuroi fileet ja laita kulhoon. Kaada päälle oliivien säilöntälientä ja oliiviöljyä ja sekoita. Marinoi jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
3. Ota lihat huoneenlämpöön. Leikkaa paprika pituussuunnassa kahtia, poista siemenkota ja suikaloi. Suikaloi sipuli ja viipaloi valkosipuli ohuesti. Viipaloi oliivit.
4. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Laita kaksi ruokalusikallista öljyä sekä kaksi kyljystä korkeareunaiseen, laakeaan teräs- tai alumiinipannuun. Lämmitä pannu kuumaksi, käännä ruskistuneet kyljykset ja paista myös toiselta puolelta.
5. Nosta ruskistuneet kyljykset laakeaan uunivuokaan ja paista loputkin kyljykset kauniin ruskeiksi. Laita kyljykset uuniin.
6. Pannuun on tässä vaiheessa sulanut paljon possun rasvaa. Kaada ylimääräinen pois, niin että pannuun jää muutama ruokalusikallinen rasvaa kasvisten paistoa varten. Lisää pannulle paprikat ja sipulit ja ruskista. Lisää lopuksi valkosipuli ja salvian lehdet ja paista, kunnes ne pehmenevät.
7. Kaada pannulle valkoviini ja kiehauta hieroen samalla puulastalla pannun pohjaan tarttuneet maut mukaan liemeen. Lisää joukkoon oliivit. Keitä noin minuutti ja tarkista maku. Lisää sitten kyljykset sekä uunivuoan pohjalle valunut lihaliemi. Kääntele kyljyksiä liemessä.
8. Asettele kyljykset lämmitetylle tarjoiluvadille. Kaada päälle oliivipaistinliemi sattumineen. Koristele tillillä ja viipaloi mukaan sitruunaa.

Viinisuositus

Yalumba Eden Valley Viognier 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini South Australia
24,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lämmittävä burgundinpata

time Created with Sketch.
3 h 30 min
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Lue lisää

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Kaupunkimetsästäjän riistareseptit

10.11.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä