Vahteran resepti

Poronvasan paahtopaisti

Poista paistista jänteet ja ylimääräiset rasvat. Sido paisti puuvillalangalla jos se on kovin repaleinen. Mausta paisti runsaalla suolalla, pippurilla ja hiero pintaan timjamin lehtiä. Paista paistinpannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi. Puolita kuoritut sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa paistinpannulla. Kääri paisti sipuleiden kanssa foliopaperiin tiukasti ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa […]

Ainekset

800 g poron paahtopaistia

4 oksaa tuoretta timjamia

10 kpl pientä salottisipulia

mustapippuria myllystä

suolaa myllystä

voita

Valmistusohje

Poista paistista jänteet ja ylimääräiset rasvat. Sido paisti puuvillalangalla jos se on kovin repaleinen. Mausta paisti runsaalla suolalla, pippurilla ja hiero pintaan timjamin lehtiä. Paista paistinpannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi. Puolita kuoritut sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa paistinpannulla. Kääri paisti sipuleiden kanssa foliopaperiin tiukasti ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Kun paistomittarin sisälämpötila näyttää 54 astetta, nosta liha pois uunista ja anna vetäytyä folion sisällä vielä 20 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoile paisti reilusti voilla höystetyn perunamuhennoksen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Vihreä tee -sitruunavanukas ja mansikat

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Gluteeniton
Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Sieni-kasvis-gyoza, sweetchili-kastike ja ponzusoija

time Created with Sketch.
1 h
Maidoton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Franco Conterno

28.05.2020 Viinilehden toimitus + kuvat Franco Conterno

Samuli Pasanen: Korona ja ravintola-alan ahdinko

28.05.2020 Samuli Pasanen + Kuva Sami Piskonen

Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima