viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Poronsisäfilee, uunijuureksia ja kuorrutettua perunamuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista poronfileistä kalvot, mausta pippurilla ja suolalla. Ruskista fileiden pinta joka puolelta paistinpannussa vähässä voissa. Nosta fileet uuniritilälle. Lisää pannulle kuoritut ja kuutioidut porkkanat, lanttu, ja kokonaiset sipulit. Lisää sekaan suolaa, pippuria, ripaus sokeria ja vähän voita, kuullota hetki. Kaada juurekset uunivuokaan ja kypsennä, kunnes ovat pehmeitä. Kypsennä fileitä 180-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes sisälämpötilamittari […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

(4 hengelle)

400 g poronsisäfileetä

100 g herkkutatteja

200 g lanttua

100g selleriä

4 porkkanaa

12 pientä salottisipulia

ripaus sokeria

4 rkl voita

mustapippuria myllystä

suolaa

Kuorrutettu perunamuhennos

4 jauhoista peruna

1 dl maitoa

1 rkl voita

1 dl smetanaa

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl silputtua ruohosipulia

1 rkl lime-sitruunan mehua

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista poronfileistä kalvot, mausta pippurilla ja suolalla. Ruskista fileiden pinta joka puolelta paistinpannussa vähässä voissa. Nosta fileet uuniritilälle. Lisää pannulle kuoritut ja kuutioidut porkkanat, lanttu, ja kokonaiset sipulit. Lisää sekaan suolaa, pippuria, ripaus sokeria ja vähän voita, kuullota hetki. Kaada juurekset uunivuokaan ja kypsennä, kunnes ovat pehmeitä. Kypsennä fileitä 180-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes sisälämpötilamittari osoittaa 52 astetta. Anna lihan levähtää hetki ennen viipalointia.

Yhdistä juuresten liemi ja lihan paistoliemi kattilaan, lisää vähän punaviiniä ja keitä hetki tiiviiksi. Sekoita kylmää voita joukkoon ja mausta pippurilla. Tarkista suola. Poista tateista lakin alta rihmasto ja leikkaa viipaleiksi. Paista paistinpannulla kevyesti rapeiksi vähässä voissa, mausta pippurilla suolalla. Nostele lautaselle juureksia, päälle viipaloitua poronfileetä, tatteja ja pirskottele kastiketta pinnalle.

Kuorrutettu perunamuhennos

Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Lisää voi ja survo perunat tasaiseksi. Lisää maitoa vähissä erissä sekoittaen, kunnes muhennos on samettisen tasaista. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää muhennosta voilla voideltuihin pieniin kahvikuppeihin vähän yli puoleenväliin. Sekoita smetanaan sinappi, ruohosipuli, mausteet ja lisää kuppeihin muhennoksen päälle. Kuorruta 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile poronfileen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä