Yleinen

Porkkanakeitto ja rapeat juustokuutiot

time Created with Sketch.
50 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Porkkana maistuu samettisen pehmeältä sosekeitossa, jossa on sattumina vuohenjuustokuutioita.

Ainekset

4 annosta

50 minuuttia

*

600 g porkkanoita

2 valkosipulinkynttä

2 salottisipulia

2 rkl voita

6 dl vettä

1 1/2 kana- tai kasvisliemikuutiota

suolaa

valkopippuria

rakuunaa (kuivattua tai tuoretta)

2 dl kermamaitoa

25 g voita

*

Juustokuutiot:

100 g vuohenjuustoa, kovaa

1 muna

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl korppujauhoja

rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat, hienonna sipulit.
2. Kuullota kasviksia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä porkkanat pehmeiksi.
3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Jos haluat aivan sileää keittoa, painele siivilän läpi.
4. Kuumenna porkkanakeitto ja mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää kermamaito ja voinokareet. Pyöräytä keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.
5. Leikkaa vuohenjuusto parin sentin paloiksi. Laita muna, vehnä- ja korppujauhot kukin omiin kulhoihin. Mittaa pienelle pannulle öljyä noin sentin kerros.
6. Kääntele juustokuutiot ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
7. Paista juustopalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeaksi pannulla. Tarjoa porkkanakeiton kanssa.

Vinkki: Rapeat vuohenjuustokuutiot ovat suolaisia sattumia pehmeänmakeassa porkkanakeitossa. Voit tehdä keiton valmiiksi etukäteen ja paistaa juuston juuri ennen tarjoilua.

Vanhan maailman viinisuositus

Leth Duett Riesling & Veltliner 2016

562037, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Niederösterreich / Itävalta
Leth
Grüner Veltliner, Riesling
11,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Uuden maailman viinisuositus

Yalumba Organic Viognier 2016

953727, Alkon tuotesivu
Valkoviini / South Australia / Australia
Yalumba
Viognier
13,99 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Keittoviinit

30.01.2017 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Repo