Reseptit

Ponzupossu-salaatti

Tarjoile makupaloja vaihteeksi pikkukipoista. Possusalaatti tarjoilee aasialaisia makuja ja nautitaan chardonnayn kanssa.

Ainekset

8–10 pikkuannosta

maidoton, munaton

20 min + 2,5 h kypsennykseen

*

800 g porsaan kasleria

*

Paistamiseen:

1 rkl öljyä

*

Mausteliemi:

2 valkosipulinkynttä

pala inkivääriä (20 g)

2 dl vettä

1 dl Ponzu-soijakastiketta

3/4 dl fariinisokeria

1 lihaliemikuutio

2 tähtianista

1 kanelitanko

*

Kookoskastike:

1 dl kookosmaitoa

2 rkl limetinmehua

2 rkl ruokosokeria

*

Lisäksi:

1 ps (180 g) salaattisekoitusta

1 ruukku rukolaa

1–2 sitruunaruohoa

1–2 ruukkua korianteria

1 punainen chili

Valmistusohje

1. Ota kasleri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Ruskista kasleria öljytilkassa valurautapadassa 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää pataan kaikki mausteliemen ainekset. Kiehauta.
4. Kypsennä pataa uunin keskitasolla 2 1/2 tuntia. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
5. Poista liemestä kanelitanko ja tähtianikset. Revi possua haarukalla pienemmiksi paloiksi. Jätä possu liemen joukkoon jäähtymään tunniksi.
6. Sekoita kookoskastikkeen aineet keskenään kulhossa.
7. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa lävikössä, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele chili, halkaise ja raaputa siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.
8. Annostele salattisekoitusta pikkukulhoihin. Lisää kulhoihin revittyä possua, sitruunaruoho- ja chiliviipaleita sekä korianteria. Valuta päälle kookoskastiketta.

Viinisuositus

Bonterra Chardonnay 2016

Poistunut valikoimasta
Valkoviini / Mendocino County / Kalifornia, Yhdysvallat
Bonterra Vineyards
Chardonnay, Muscat, Roussanne, Viognier
15,99 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin eksoottinen, lähes makea hedelmäisyys sointuu erinomaisesti possun hennon itämaiseen makumaailmaan. Chardonnayn kermaisuus täydentää yhdistelmää entisestään. Viinin vaniljaisuus ja annoksen makea mausteisuus viimeistelevät harmonisen makunautinnon.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä