Yleinen

Piparkakku-taatelijäädyke

13.12.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Piparkakkujäädyke on loistava joulujälkkäri, sillä sen voi tehdä pakastimeen jo viikkoa ennen tarjoamista.

Ainekset

6 annosta

gluteeniton

30 minuuttia

*

75 g kivettömiä taateleita

2 rkl piparkakkumaustetta

1 1/2 dl siirappia

3 keltuaista

1-2 rkl sitruunamehua

5 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

*

Koristeeksi:

karpaloita

Valmistusohje

1. Saksi taatelit pieniksi paloiksi. Mittaa siirappi ja piparkakkumauste kattilaan. Lisää taatelit ja kiehauta seos.
2. Erottele keltuaiset kulhoon.
3. Kaada kuuma siirappiseos keltuaisten päälle samalla sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
4. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa.
5. Kääntele kermavaahto munavaahtoon. Lisää sitruunamehu. Kaada massa noin litran vetoiseen vuokaan. Pane vuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
6. Irrota jäädyke vuoasta ja koristele jäädyke karpaloilla.

Viinisuositukset

Pihistä

Torres Floralis Moscatel Oro

Alkon tuotenro: 336016

Muu väkevä viini Espanja
11,49 €
0.5 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Panosta

Krohn Lágrima Fine White Port

Alkon tuotenro: 328507

Portviini Portugali
18,13 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää