viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Piparjuuresta tujakka varhaisperunasalaatti

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Piparjuuresta tujakka perunasalaatti valmistuu kesän ensimmäisistä varhaisperunoista ja maistuu juhlien noutopöydässä tai piknikillä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 2 h keittämiseen, jäähtymiseen ja maustumiseen

*

1 kg varhaisperunoita

vettä

suolaa

1 punasipuli

2 dl kivettömiä kalamataoliiveja

1 pkt (170 g) pekonia

*

Kastike:

6 rkl oliiviöljyä

3 rkl sitruunanmehua

1 rkl dijonsinappia

1-2 rkl piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.
2. Kiehauta vesi kattilassa, mausta ripauksella suolaa. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä perunoiden koosta riippuen 15-20 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
3. Kaada vesi pois kattilasta. Aseta perunoiden päälle talouspaperiarkki. Anna jäähtyä.
4. Leikkaa perunat puoliksi, isoimmat perunat neljäksi palaksi.
5. Kuori punasipuli, leikkaa puoliksi ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi puolirenkaiksi.
6. Valuta oliivit liemestä.
7. Levitä pekoniviipaleet kylmälle pannulle, kuumenna pannu ja paista pekonit rapeiksi.
8. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään suuressa kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää piparjuurella.
9. Lisää kastikkeen joukkoon perunat, sipulit ja oliivit. Revi tai leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi ja lisää salaattiin.
10. Anna maustua 1 tunti ennen tarjoilua.

Vinkki: Keitä perunat ja valmista salaatti maustumaan jo edellisenä päivänä.

Hanaviinisuositus

Tausendhügel Dry Riesling hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheinhessen
36,48 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä