Piparjuuresta tujakka varhaisperunasalaatti

Piparjuuresta tujakka perunasalaatti valmistuu kesän ensimmäisistä varhaisperunoista ja maistuu juhlien noutopöydässä tai piknikillä.

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

10 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 2 h keittämiseen, jäähtymiseen ja maustumiseen

*

1 kg varhaisperunoita

vettä

suolaa

1 punasipuli

2 dl kivettömiä kalamataoliiveja

1 pkt (170 g) pekonia

*

Kastike:

6 rkl oliiviöljyä

3 rkl sitruunanmehua

1 rkl dijonsinappia

1-2 rkl piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.
2. Kiehauta vesi kattilassa, mausta ripauksella suolaa. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä perunoiden koosta riippuen 15-20 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
3. Kaada vesi pois kattilasta. Aseta perunoiden päälle talouspaperiarkki. Anna jäähtyä.
4. Leikkaa perunat puoliksi, isoimmat perunat neljäksi palaksi.
5. Kuori punasipuli, leikkaa puoliksi ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi puolirenkaiksi.
6. Valuta oliivit liemestä.
7. Levitä pekoniviipaleet kylmälle pannulle, kuumenna pannu ja paista pekonit rapeiksi.
8. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään suuressa kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää piparjuurella.
9. Lisää kastikkeen joukkoon perunat, sipulit ja oliivit. Revi tai leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi ja lisää salaattiin.
10. Anna maustua 1 tunti ennen tarjoilua.

Vinkki: Keitä perunat ja valmista salaatti maustumaan jo edellisenä päivänä.

Hanaviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla