Reseptit

Pipari-paahtovanukkaat

time Created with Sketch.
2-3 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jouluasuisessa klassikkojälkiruoassa maistuu kaneli, vanilja, sitruuna ja pipari. Nauti kuohuviinin tai makean viinin kanssa.

Ainekset

2 dl maitoa

3 dl kuohukermaa

1/2 dl sokeria

1 sitruunan kuori

2 kanelitankoa

1 vaniljatanko

6 keltuaista

*

Pinnalle:

3 rkl ruokokidesokeria

5 piparkakkua (ohuita)

*

Lisäksi:

pieniä uunivuokia

kaasupoltin

Valmistusohje

1. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää suikaloitu sitruunankuori, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi.
2. Nosta kattila pois levyltä, peitä se kannella ja anna makujen tekeytyä puoli tuntia.
3. Sekoita keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Siivilöi sekaan kermaseos.
4. Jaa vanukasseos uuninkestäviin vuokiin. Nosta kupit uunipannulle vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna vanukkaiden jäähtyä jääkaapissa.
5. Ripottele ruokosokeri vanukkaiden pinnalle ja paahda niihin kaunis pinta kaasupolttimella. Koristele annokset kokonaisilla pipareilla. Murskaa muutama pipari ja viimeistele pinta piparkakkumurskalla.

 

Viinisuositus

Château d’Arche 2010

561964, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AC Sauternes, 2ème Cru / Bordeaux, Ranska
Château d'Arche
Sauvignon, Sémillon
20,00 € (0,375 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kuohuviinisuositus

Tosti Asti Dolce

008776, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / DOCG Asti / Italia
Tosti
Moscato, Moscato D'asti
10,98 € (0,75 l)
Ympäristövastuullinen pakkaus
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Alkuruoka
Alkuruoka

Vastaavia artikkeleita

3 x portviini ja juusto

19.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

TOP 3: väkevöidyt viinit

01.11.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Valkoiset glögit testissä!

12.12.2018 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen