Reseptit

Pipari-paahtovanukkaat

05.12.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
2-3 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jouluasuisessa klassikkojälkiruoassa maistuu kaneli, vanilja, sitruuna ja pipari. Nauti kuohuviinin tai makean viinin kanssa.

Ainekset

2 dl maitoa

3 dl kuohukermaa

1/2 dl sokeria

1 sitruunan kuori

2 kanelitankoa

1 vaniljatanko

6 keltuaista

*

Pinnalle:

3 rkl ruokokidesokeria

5 piparkakkua (ohuita)

*

Lisäksi:

pieniä uunivuokia

kaasupoltin

Valmistusohje

1. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää suikaloitu sitruunankuori, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi.
2. Nosta kattila pois levyltä, peitä se kannella ja anna makujen tekeytyä puoli tuntia.
3. Sekoita keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Siivilöi sekaan kermaseos.
4. Jaa vanukasseos uuninkestäviin vuokiin. Nosta kupit uunipannulle vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna vanukkaiden jäähtyä jääkaapissa.
5. Ripottele ruokosokeri vanukkaiden pinnalle ja paahda niihin kaunis pinta kaasupolttimella. Koristele annokset kokonaisilla pipareilla. Murskaa muutama pipari ja viimeistele pinta piparkakkumurskalla.

 

Viinisuositus

Château d’Arche 2010

Alkon tuotenro: 561964

Valkoviini Bordeaux
20,00 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Kuohuviinisuositus

Tosti Asti Dolce

Alkon tuotenro: 008776

Kuohuviini Italia
10,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kultaiset suklaamoussepiparit

time Created with Sketch.
25 min
Munaton
Jälkiruoka

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Munaton
Jälkiruoka

Vastaavia artikkeleita

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

3 x portviini ja juusto

19.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

TOP 3: väkevöidyt viinit

01.11.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä