Reseptit

Pinkki kuhaceviche

31.05.2021 Reseptit Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kaunis ceviche tarjotaan kohmeisten suolattujen melonikiekkojen päältä. Mikä makuelämys!

Ainekset

1 greippi

1 rkl punajuurimehua

400 g kuhaa kuutioina

1 mieto chili

½ punasipuli ohuina viipaleina

korianteria

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

4 ohutta viipaletta vesimelonia

1 granaattiomena

suolaa

Valmistusohje

1.Leikkaa vesimelonista neljä hyvin ohutta kiekkoa. Leikkaa melonikiekot kuorettomiksi ja pakasta.
2. Valmista ceviche. Kuori greippi veitsellä. Leikkaa greipistä noin 12 kalvotonta lohkoa. Purista jäljelle jääneestä greipin rangasta mehu talteen.
3. Sekoita greippi- ja punajuurimehu. Laita kuhakuutiot laakeaan astiaan ja kaada mehuliemi päälle. Anna maustua kylmässä 20 minuuttia.
4. Lisää hienonnettu chili, kuorittu ja viipaloitu punasipuli sekä korianterin lehdet kalan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Halkaise granaattiomena ja kopsuttele lusikan avulla siemenet talteen.
6. Aseta kohmeiset vesimeloniviipaleet tarjoilulautasille, ripottele pinnalle suolaa. Annostele kuhaceviche melonin reunoille, lisää greippiviipaleet sekä granaattiomenan siemenet.

Viinisuositus

Casal Garcia Rose

Alkon tuotenro: 946107

Roseeviini Portugali
9,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Aprikoosigalette ja aniskerma

time Created with Sketch.
2 h 40 min
Munaton Leivonnainen
Pääruoka

Täytetyt tomaatit provencale ja paistettu raakamakka

time Created with Sketch.
45 min
Maidoton Liharuoka
Alkuruoka

Pastisvoissa paistetut jättikatkaravut ja paprika-aiolia

time Created with Sketch.
20 min
Maidoton Kalaruoka

Lue lisää

Rapu rallaa! 3 x rapuviini

26.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Lätty lätisee – räiskäleet ovat klassikkoruoka, joka pitää pintansa vuosisadasta toiseen

24.07.2021 Jaakko Heinimäki

Savun maustamat grilliruoat – näitä on pakko kokeilla!

22.07.2021 Viinilehden toimitus