Yleinen

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

06.04.2021 Alex Nurmi + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Pinaatti-gorgonzolasalaatti ja italialainen, hieman päärynäinen prosecco ovat täydellinen pari.

Ainekset

4-6 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton

20 min

*

2 (300 g) päärynää

4–5 retiisiä

1 granaattiomena

100 g lehtikaalia

100 g babypinaattia

3/4 dl (50 g) pekaanipähkinöitä

*

Gorgonzolakastike:

100 g gorgonzola-juustoa

1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Sekoita sauvasekoittimella juusto sekä kerma kastikkeeksi. Laita kylmään maustumaan. Jos haluat kastikkeesta löysempää, ohenna kylmällä vedellä tai kermalla.
2. Leikkaa päärynät ja retiisit ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylää apua käyttäen. Irrota granaattiomenasta siemenet.
3. Revi lehtikaalin lehdet kulhoon ja kaada juustokastike päälle. Sekoittele hyvin, jotta kastike leviää tasaisesti.
4. Kokoa salaatti. Nostele puhtaaseen tarjoilukulhoon pinaattia, pekaanipähkinöitä sekä kastikkeessa pyöriteltyjä lehtikaaleja vuoron perään kauniisti sekaisin. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja päärynä- sekä retiisiviipaleilla.

Viinisuositus

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut

Alkon tuotenro: 526977

Kuohuviini Italia
22,77 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Papu-vuohenjuustosalaatti ja paahdettu sitruunavinegretti

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Alkuruoka

Caprese uunissa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus