Yleinen

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

06.04.2021 Alex Nurmi + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Pinaatti-gorgonzolasalaatti ja italialainen, hieman päärynäinen prosecco ovat täydellinen pari.

Ainekset

4-6 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton

20 min

*

2 (300 g) päärynää

4–5 retiisiä

1 granaattiomena

100 g lehtikaalia

100 g babypinaattia

3/4 dl (50 g) pekaanipähkinöitä

*

Gorgonzolakastike:

100 g gorgonzola-juustoa

1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Sekoita sauvasekoittimella juusto sekä kerma kastikkeeksi. Laita kylmään maustumaan. Jos haluat kastikkeesta löysempää, ohenna kylmällä vedellä tai kermalla.
2. Leikkaa päärynät ja retiisit ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylää apua käyttäen. Irrota granaattiomenasta siemenet.
3. Revi lehtikaalin lehdet kulhoon ja kaada juustokastike päälle. Sekoittele hyvin, jotta kastike leviää tasaisesti.
4. Kokoa salaatti. Nostele puhtaaseen tarjoilukulhoon pinaattia, pekaanipähkinöitä sekä kastikkeessa pyöriteltyjä lehtikaaleja vuoron perään kauniisti sekaisin. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja päärynä- sekä retiisiviipaleilla.

Viinisuositus

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut

Alkon tuotenro: 526977

Kuohuviini Italia
22,77 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Caprese uunissa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Kampasimpukka-salaattikupit

time Created with Sketch.
2 h 5 min
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus

Sesongin sitrus käyttöön – Kolme herkkua veriappelsiinista

01.02.2021 Viinilehden toimitus

3 aromaattista viiniä, 3 juustoa – katso parhaat makuparit

19.06.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä