Reseptit

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Pinaatti-gorgonzolasalaatti ja italialainen, hieman päärynäinen prosecco ovat täydellinen pari.

Ainekset

4-6 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton

20 min

*

2 (300 g) päärynää

4–5 retiisiä

1 granaattiomena

100 g lehtikaalia

100 g babypinaattia

3/4 dl (50 g) pekaanipähkinöitä

*

Gorgonzolakastike:

100 g gorgonzola-juustoa

1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Sekoita sauvasekoittimella juusto sekä kerma kastikkeeksi. Laita kylmään maustumaan. Jos haluat kastikkeesta löysempää, ohenna kylmällä vedellä tai kermalla.
2. Leikkaa päärynät ja retiisit ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylää apua käyttäen. Irrota granaattiomenasta siemenet.
3. Revi lehtikaalin lehdet kulhoon ja kaada juustokastike päälle. Sekoittele hyvin, jotta kastike leviää tasaisesti.
4. Kokoa salaatti. Nostele puhtaaseen tarjoilukulhoon pinaattia, pekaanipähkinöitä sekä kastikkeessa pyöriteltyjä lehtikaaleja vuoron perään kauniisti sekaisin. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja päärynä- sekä retiisiviipaleilla.

Viinisuositus

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut

526977, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / DOCG Valdobbiadene Superiore di Cartizze / Italia
La Gioiosa
Glera
24,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Päärynä on tämän viini-ruokayhdistelmän avainsana ja se maistuu niin viinissä kuin ruoassa. Granaattiomenan happamuus taas tuo korostuneesti esiin viinin kypsää hedelmäisyyttä, samoin kuin ruoan pähkinät ja juusto. Salaatin makumaailmaa täydentävät viinin sitruksiset ja kukkaiset ominaisuudet. Harmoninen, raikas yhdistelmä.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Waldorfin salaatti

time Created with Sketch.
30 min
Kanaruoka

Vastaavia artikkeleita

Sherry on mainio juustoviini

22.02.2019 Antti Uusitalo + Kuva Sami Piskonen

Villiyrttien villit maut

15.06.2017 Kati Pohja + Kuva Sami Piskonen

TOP 5: Salaattiviinit

18.07.2016 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo