viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kyssäkaali
Reseptit

Pikkelöityä kyssäkaalia, päärynää ja katajasuolaa

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
pikkelöinti ja jäähdytys 2 h valmistusaika 10 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Pikkelöity kyssäkaali on herkullinen lisuke illallispöytään. Kokkaa kaveriksi esimerkiksi porsaankyljyksiä ja polentaa ja tarjoile puna- tai valkoviinin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 kiinteää päärynää

2 kyssäkaalia

2 rkl suolaa

¾ dl valkoviinietikkaa

1 ½ dl sokeria

2 ¼ dl vettä

*

Katajasuola:

1 rkl katajanmarjoja

1 rkl karkeaa merisuolaa

½ rkl aniksen siemeniä

1 rkl ruokosokeria

Valmistusohje

1. Kuori päärynät ja kyssäkaalit. Leikkaa päärynät pystysuunnassa kahdeksaan lohkoon, poista siemenkota ja laita kulhoon. Leikkaa kyssäkaali 1×1 cm paksuiksi tikuiksi ja laita omaan kulhoonsa.
2. Ripottele molempien päälle suolaa, sekoita kerran ja laita kylmään mehustumaan puoleksi tunniksi.
3. Yhdistä etikka, sokeri ja vesi kasarissa, kiehauta ja jäähdytä.
4. Huuhtele päärynät ja kyssäkaalitikut kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi. Laita kannelliseen lasiastiaan ja kaada päälle pikkelöintiliemi. Anna tekeytyä muutaman tunnin.
5. Hiero katajanmarjat, merisuola ja aniksen siemenet huhmareessa. Sekoita joukkoon ruokosokeri.
6. Valuta kyssäkaalit ja päärynät pikkelöintiliemestään ja tarjoa katajasuolan kanssa.

Viinisuositus

Yalumba Eden Valley Viognier 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini South Australia
24,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kolumbialainen kurpitsa-päärynäsosekeitto

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Sieni-kyssäkaalirullat

time Created with Sketch.
50 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Piparigalette

Leivonnainen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä