Reseptit

Helppo herkku: pika-karjalanpiirakka

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
n. 20 annosta

Rakkaudella rypytetyt itsetehdyt karjalanpiirakat syntyvät hetkessä valmistaikinasta ja einespuurosta.

Ainekset

1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa, pakaste Lisäksi ruisjauhoja

2 pkt (á 300 g) valmista riisipuuroa (esim. Pirkka)

50 g voita

½ dl maitoa

*

Lisäksi:

ruisjauhoja

Valmistusohje

1. Jaa sulanut taikina noin 20 osaan. Kauli palat ruisjauhotetulla pöydällä hyvin ohuiksi soikioiksi. Käytä perinteistä karjalanpiirakkapulikkaa, kaulinta tai pastakonetta.
2. Jaa taikinakuorille noin ruokalusikallinen riisipuuroa ja levitä puuro. Jätä reunat puurotta.
3. Rypytä piirakat käsin ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Paista uunin täydellä lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes taikinareunat saavat väriä.
5. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Dippaa piirakat lämpiminä voiseokseen ja nosta tarjolle.

 

Viinisuositus

Blitz Riesling 2018

Alkon tuotenro: 524667

Valkoviini Mosel
9,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Mustikka-karjalanpiirakka

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

Helppoa ja herkullista – Katso reseptit ja viinisuositukset

17.03.2020 Viinilehden toimitus