viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Perunarösti
Reseptit

Perunarösti

09.11.2022 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
pellillinen annosta

Perunarösti on herkullista hernetahnan ja pinaatin kanssa. Kaada lasiin raikasta ja rapsakkaa grüner veltlineriä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg eilen keitettyjä kiinteitä perunoita (esim. Siikli)

1 dl öljyä

½ tl suolaa

mustapippuria

2 dl voimakasta juustoraastetta (esim. Gruyère, Manchego)

*

Lisäksi:

tuoretta pinaattia

hernetahnaa

*

Hernetahna:

1 pss pakasteherneitä

1 valkosipulinkynsi

1 rku lehtipersiljaa

1 dl auringonkukansiemeniä

½ tl suolaa

½ dl öljyä

2 rkl omenasiiderietikkaa

Valmistusohje

1. Ota pakasteherneet pöydälle sulamaan.
2. Raasta eilen keitetyt perunat kulhoon, kuorittuina tai kuorineen. Lisää öljy ja sekoita varovasti käsin. Levitä perunamassa uunipellille ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle suola ja pari rouhaisua pippuria myllystä.
Lisää juustoraaste. Paista röstiä 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa väriä, noin 25 minuuttia.
3. Röstin paistuessa tee hernetahna: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna lehtipersilja. Surauta kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi kannussa.
4. Nostele hernetahna nokareina röstin päälle. Lisää pinnalle pinaattia.

Viinisuositus

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
18,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssi-perunalaatikko

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lue lisää

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

10.06.2021 Taina Salovaara + kuvat Laura Riihelä

Uudet perunat ovat kesän suola – Katso perunareseptit!

15.06.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä