Vahteran resepti

Peruna-tilliohukaiset, lämminsavulohta ja smetanaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa […]

Ainekset

1 kg jauhoisia perunoita kuorittuina

5 dl kermaa

4 kananmunaa

5 rkl vehnäjauhoja

1 dl silputtua tilliä

valkopippuria myllystä

suolaa

kirkastettua voita

Lohta smetanassa

150 g lämminsavustettua lohifileetä

2 dl smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 sitruunan mehu

1 dl silputtua tilliä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa voissa.

Lohta smetanassa

Poista lohifileestä piikit ja ylimääräiset rasvat. Paloittele filee käsin varovasti, rikkomatta kalan rakennetta. Sekoita kulhossa notkeaksi smetana, sinappi ja sitruunamehu. Lisää joukkoon tilli ja kalanpalat ja sekoita varovasti. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Mansikka-mascarponecroissant

time Created with Sketch.
25 min
Pääruoka

Kesäkaali-halloumpihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Alkoholin etämyynti: Miten etenee keskustelu Suomessa?

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Epätyypillisten viinimaiden helmet – 3 x kuohuviini viinifiilistelijälle

21.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä