Peruna-tilliohukaiset, lämminsavulohta ja smetanaa

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kg jauhoisia perunoita kuorittuina

5 dl kermaa

4 kananmunaa

5 rkl vehnäjauhoja

1 dl silputtua tilliä

valkopippuria myllystä

suolaa

kirkastettua voita

Lohta smetanassa

150 g lämminsavustettua lohifileetä

2 dl smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 sitruunan mehu

1 dl silputtua tilliä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Kaada vesi pois ja survo perunat samettisen tasaiseksi. Keitä kermaa kattilassa kokoon niin, että jäljelle jää vain 2,5 dl. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita survottujen perunoiden joukkoon jauhot, tillisilppu, keltuaiset ja tiivistynyt kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti perunamassaan. Paista taikinasta ohukaisia lettupannussa kirkastetussa voissa.

Lohta smetanassa

Poista lohifileestä piikit ja ylimääräiset rasvat. Paloittele filee käsin varovasti, rikkomatta kalan rakennetta. Sekoita kulhossa notkeaksi smetana, sinappi ja sitruunamehu. Lisää joukkoon tilli ja kalanpalat ja sekoita varovasti. Mausta pippurilla ja suolalla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla