Vahteran resepti

Persiljavoilla täytetty possun sisäfilee

26.06.2012 Antti Vahtera

Yrttinen persiljavoi ja maukas possun sisäfilee kääriytyvät rullaksi ja saavat kaverikseen balsamicopunajuuria.

Ainekset

500 g porsaan sisäfileetä (kalvoista puhdistettua)

150 g voita

1 persiljapuntti

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl kermaa

2 dl naudanlientä (tai mietoa lihalientä)

valkopippuria

Balsamicopunajuuria

8-10 pientä punajuurta (raakaa)

2 dl balsamiviinietikkaa

2 rkl voita

1 rkl sokeria

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Poista persiljasta varret ja silppua monitoimikoneessa hienoksi. Lisää pehmeä voi, sinappi ja anna seoksen pyöriä tasaisen vihreäksi.
2. Tee pitkällä terävällä veitsellä viillot ristiin fileiden paksusta päästä. Puserra sinapilla maustettu voi pursotinpussilla fileiden sisään.
3. Mausta fileet pippurilla, kääri harsoliinaan ja sido narulla. Nosta kiehuvaan liemeen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Nosta fileet liemestä.
5. Lisää liemeen kerma, nokare persiljavoita ja anna kiehahtaa.
6. Leikkaa filee siivuiksi ja tarjoile runsaasti kastiketta. Ripottele lihan pintaan vielä maldon-suolaa ja tarjoile balsamicopunajuurten kera.

Balsamicopunajuuret

Pese ja kuori punajuuret huolellisesti. Leikkaa punajuuret puoliksi ja mausta kaikki aineet kulhossa. Kaada punajuuret foliopaperin päälle uunipellille. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 200 asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Varo kuumaa höyryä avatessasi folionyyttiä. Tarkista vielä kypsyys ja mausteet.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton
Pääruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Portugali lasissa ja lautasella – herkulliset reseptit ja houkuttelevimmat viinit!

15.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock