viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Perinteinen joulukinkku ja valkoviini

01.12.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

Joulukinkku on joulupöydän kunkku ja kinkkuviinin valinta aina yhtä kinkkinen juttu. Katso tästä perinteisen joulukinkun ohje ja viinisuositus.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20 annosta

maidoton

15 min + 12 h paistamiseen ja 2–4 vrk sulamiseen

*

noin 12 kg juhlakinkku (esim. tuoresuolattu luullinen kinkku)

*

Kuorrute:

2 dl sinappia

3 munan keltuaista

3 rkl sokeria

1 tl suolaa

*

Pinnalle:

2 dl (ruis)korppujauhoja

(kokonaisia neilikoita)

Valmistusohje

1. Ota joulukinkku huoneenlämpöön noin 10 tuntia ennen paistoa. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 astetta, kun kypsennys aloitetaan. Jos kinkku on pakastettu, varaa sen sulamiseen jääkaapissa 2-5 vuorokautta.
2. Aseta kinkku nahkapuoli ylöspäin uuniritilän päälle ja aseta ritilä uunipannun päälle.
3. Kuivaa kinkun pinta paperilla. Työnnä paistolämpömittari (mieluiten digitaalinen) kinkun paksuimpaan kohtaan. Varo työntämästä luuhun saakka.
4. Kaada uunipannulle 2-3 cm kerros vettä. Voit myös valella kinkkua paiston aikana pellille valuneella rasvalla. Lisää tarvittaessa nestettä pellille myös paiston aikana.
5. Paista kinkkua 100–110-asteisessa uunissa kunnes kinkun sisälämpötila on 73 astetta. Paistoaika on 1–1,5h/kg. Jos haluat kinkusta ylikypsän, paista kunnes sisälämpötila on 83 astetta. Lämpötila nousee pari astetta vielä uunista poistamisen jälkeen.
6. Anna kinkun hieman jäähtyä ennen kuorruttamista.
7. Poista kinkusta nahka ja mahdollinen verkko. Halutessasi voit ohentaa rasvakerrosta tai poistaa sen kokonaan.
8. Sekoita kulhossa sinappi, keltuaiset, sokeri ja suola.
9. Sivele seos kinkun pinnalle ja ripottele päälle korppujauhoja. Halutessasi voit painella pinnalle koristeeksi kokonaisia neilikoita.
10. Kuorruta kinkkua uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Muista! Säilytä joulukinkku jääkaapissa kelmulla peitettynä. Viipaloi tarjolle aina vain tarvittava määrä ja pidä kinkkua huoneenlämmössä mahdollisimman lyhyen aikaa.

Viinisuositus

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Carbonara

time Created with Sketch.
25 min
Pasta
Pääruoka

Lihamureke oliivi-salviamurulla

time Created with Sketch.
3 h 25 min
Liharuoka
Pikkusyötävä

Parsacroissant

time Created with Sketch.
30 min
Liharuoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä