viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Peltipiirakkaa ja jokirapu-lohisalaattia

25.05.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Peltipiirakka saa makua jokirapu-lohisalaatista mutta maistuu myös sellaisenaan. Piirakkapohjan salaisuus on gruyere-juusto ja fenkolinsiemenet.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

15 annosta

30 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

150 g voita

1 muna

5-6 rkl vettä

*

Täyte:

6 dl kuohukermaa

3 munaa

300 g gruyere-juustoa

2 tl fenkolinsiemeniä

1 sitruunan raastettu kuori

*

Jokirapu-lohisalaatti:

200 g jokiravun pyrstöjä suolaliemessä

200 g graavilohta

1 prk (200 g) ranskankermaa

1 rkl dijonsinappia

1 dl tilliä hienonnettuna

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

100 g punamangoldia tai babypinaatinlehtiä

1 sitruuna

Valmistusohje