Reseptit

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pasta bolognese on suomalaislasten suosikkiruoka heti lihapullien jälkeen. Vaihtelua saa lisäämällä ruokaan vaikka chiliä tai varsiselleriä. Selleri tekee ruoan myös viiniystävällisemmäksi.

Ainekset

2 rkl öljyä

400 g naudan jauhelihaa

1 keskikokoinen sipuli

2–3 valkosipulinkynttä

1 porkkana

1 varsisellerin varsi

1 prk (500 g) murskattuja tomaatteja

3 rkl tomaattipyrettä

1/2 dl vettä

½ dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)

½ tl suolaa

ripaus chiliä

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

pastaa

oliiviöljyä

parmesaani-juustoa raasteena

Valmistusohje

1. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta jauheliha pois.
2. Kuori sipulit ja porkkana. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat sekä varsiselleri pieneksi.
3. Kuullota pannussa sipulit, porkkanat ja sellerit.
4. Lisää pannuun liha, murskatut tomaatit, tomaattipyre, vesi, basilika, suola, chili ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Pasta bolognese -kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pastan keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon vähän oliiviöljyä.
6. Annostele pasta lautasille ja laita päälle bolognese kastiketta. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Rocca delle Macie Sant’Alfonso Chianti Classico 2015

Alkon tuotenro: 440487

Punaviini Italia
19,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Pasta
Pääruoka

Lindströmin pihvit

time Created with Sketch.
40 min
Liharuoka
Pääruoka

Maa-artisokka-tryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Mehevä pääsiäisviini ja karitsa-pastabolognese

Kaupallinen yhteistyö

20.03.2020 Viinilehden toimitus

Helppoa ja herkullista – Katso reseptit ja viinisuositukset

17.03.2020 Viinilehden toimitus