viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Parsatempura

16.05.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Rapsakat fritatut parsat ovat kevään naposteluhitti. Dippaa mandariinimajoneesiin ja kulauta kurkusta alas kesäisen riesling-kuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, maidoton

30 min

*

1 puntti (500 g) vihreää parsaa

vettä

suolaa

*

Mandariinimajoneesi:

2 dl majoneesia

1 mandariini

hienoa (meri)suolaa

*

Tempurataikina:

2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)

1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

1 rkl ruokasoodaa

1/2 tl hienoa (meri)suolaa

2 1/2 dl lager-olutta (tai kivennäisvettä)

1 jääpala

1/2 – 1 l rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista puinen tyviosa pois. Esikypsennä parsoja keittämällä niitä noin 1,5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
2. Jäähdytä parsat nopeasti kylmässä vedessä. Kuivaa hyvin talouspaperilla.
3. Valmista mandariinimajoneesi. Pese mandariini ja raasta kuori. Mausta majoneesi mandariinin mehulla ja kuoriraasteella. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa.
4. Sekoita tempurataikinan kuivat ainekset keskenään ja lisää olutta joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
5. Kuumenna noin puoli litraa öljyä kattilassa uppopaistoa varten. Paras lämpötila on 175–180 astetta. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
6. Juuri ennen uppopaistoa lisää jääpala taikinaan ja sekoita. Dippaa parsat taikinaan ja paista kuumassa öljyssä muutamassa erässä.
7. Valuta parsat talouspaperin päällä. Ripottele päälle hieman suolaa ja tarjoile mahdollisimman pian majoneesikastikkeen kera.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Parsacroissant

time Created with Sketch.
30 min
Liharuoka

Lue lisää

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Lasissa riesling ja lautasella parsaa – katso parhaat kombot!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x parsaviini – katso suosikit kevään parsaruoille!

13.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä